Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Mișcarea schimbă percepția asupra mediului înconjurător

miscare

Desigur, știm cu toții că exercițiile regulate reduc riscul cancerului sau bolilor cardiace, previn îngrășarea, îmbunătățesc somnul și energizează activitatea cerebrală.

Un nou studiu sugerează faptul că exercițiile pot schimba modul de a privi viața și pe cei din jurul tău. Mediul în care trăiești va părea mult mai primitor și pozitiv.

Adam Heenan, psiholog la Universitatea Queen din Ontario, Canada, a spus că acest lucru este o descoperire uimitoare, pentru că ajută la o mai bună înțelegere a tehnicilor de succes pentru relaxare în vederea tratării stărilor trăirilor dureroase din trecutul persoanelor cu experiențe de viață mai puțin plăcute.

Cercetătorii au rugat 66 de studenți ai universității să completeze un chestionar ce conținea întrebări legate de anxietate, apoi să facă mișcare pe o bandă de alergare. Imediat după ce au îndeplinit aceste sarcini, studenții au fost puși să ghicească dacă o siluetă 3D a unei figuri umane în mers se îndepărta sau se apropia de ei.

miscare

Ce au descoperit cercetătorii?

Cei care au mers sau alergat pe bandă timp de 10 minute, au perceput faptul că silueta se apropia de ei, ceea ce indică lipsa temerilor la nivel psihic, în timp ce studenții care au stat pe loc au spus contrariul.

Astfel, s-a dovedit că exercițiile fizice ar putea ajuta oamenii să perceapă mediul înconjurător ca fiind mai puțin amenințător, ceea ce elimină temeri, depresii sau anxietăți.


Sursa: Huffington Post

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Articole similare

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required