Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Mituri despre alergat

Mituri alergat small

Dacă kilogramele în plus îți dau bătăi de cap, dacă nu vrei să dai bani pe abonament la sala de fitness, sigur te-ai gândit că soluția perfecta ca să slăbești rapid este alergatul. Uite ce mituri ne opresc să apelăm la alergat atunci când vrem să slăbim.

1. Trebuie să alergi în fiecare zi

Dacă alergi în fiecare zi, te vei suprasolicita și îți poți afecta mușchii. Chiar și sportivii au declarat că fac o pauză de la alergat de o zi, chiar și două. Nu te grăbi și nu exagera. Aleargă o dată sau de două ori pe săptămână.

2. Trebuie să bei băuturi speciale

Piața e plină de tot felul de băuturi făcute special pentru sportivi sau cei care fac efort. Nu ai nevoie să bei o asemenea băutură dacă nu alergi mai mult de o oră pe zi. Îți aduci un aport de calorii în plus. Băuturile de genul sunt făcute pentru cei care fac efort mult și au nevoie de ceva care să substituie caloriile și electroliții pierduții în timpul exercițiilor.

3. Înainte să alergi trebuie să consumi o cantitate substanțială de carbohidrați

Din nou, dacă nu ești sportiv de performanță, nu trebuie să îți modifici în niciun fel dieta. Doar dacă te pregătești pentru un maraton sau dacă ai mărit timpul destinat alergatului de la jumătate de oră la mai mult de două ore.

4. Ai nevoie de încălzire înainte să alergi

În cazul în care nu ești atlet profesionist, nu ai nevoie de încălzire înainte, ci mai degrabă după. Mușchii îți sunt obosiți și trebuie detensionați cumva. Optează pentru exerciții ușoare de detensionare și întindere a mușchilor.

5. Eficiența se măsoară în kilometri

Majoritatea persoanelor care aleargă se laudă cu kilometrajul săptămânal, dar, în realitate, dacă alergi pe același traseu și nu ai mărit viteza sau nivelul de dificultate nu ai rezolvat cine-știe-ce.

Acum că toate miturile legate de alergat au fost combătute, nu mai există nimic care să te oprească! Spor !

Tag-uri: , , , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Articole similare

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required