Să nu știi ce e lenea…

Foto mic-dejun cu Activia cu cereale

…e un lux vital. De care mă bucur în fiecare zi. Sunt o persoană activă, by all meanings. Nu știu să zac, nu mă simt bine stând prea mult într-un loc, pe un scaun sau într-un fotoliu. Am un nivel ridicat de energie, dar nu numai “din fabricație”, ci și din felul în care trăiesc, zilnic. Trupul uman e un mecanism complex, dar nevoile lui sunt simple și clare. Știu precis că trupul meu are nevoie de porția zilnică de sport, dar și de hrană sănătoasă, chibzuită nu numai la calorii, dar și la conținut. Sunt foarte disciplinată și nu fac din asta un motiv de laudă, ci vreau să fie o motivație pentru oricine nu a găsit-o încă. Nu e doar vârsta cea care mă mână să mă mențin în formă, ci și respectul de sine și încrederea totală în mine și în ceea ce pot și vreau să fac, să simt, să ating, să realizez…

Unul din principalele motive pentru care mulți oameni simt o apatie constantă, o lipsă de chef și de energie, o stare proastă și descurajantă e și faptul că ignoră cele 2 aspecte simple, dar importante – alimentația și sportul. Pentru femeile active, dar și pentru bărbați, iaurtul ce cereale integrale, care eliberează treptat energia, precum și mișcarea zilnică sunt secretele unei siluete de senzație, dar și ale unei stări de spirit minunate.

Sigur, mai sunt atâtea alte metode de animat mintea și sufletul, dar, la modul cel mai pragmatic, nici un creier nu dă randament maxim când stomacul e deranjat, când lipsa de vitalitate îți dă târcoale zilnic și când încheieturile scârțâie la fiecare mișcare. Vin Sărbătorile, cu puzderia de pofte și abuzuri alimentare, așa încât cred că e cazul să vă impuneți un regim de viață diferit, care să vă lase în tihnă bucuria de a fi lângă cei dragi, de a vă distra și de a străluci în aceste zile. Începeți prin a înlocui toate gustările nesănătoase cu iaurturi cu cereale integrale- la mine nu există nicio zi fără ele, la gustarea de dimineață, dintre mic dejun și prânz și la cea de după-masă, care-mi potolește pofta de mâncare pentru cină.

Continuați cu decizia de a face zilnic sport, orice fel de sport care vă și binedispune și vă dă energie. Dacă înlocuiți și sucurile artificiale cu multă apă și sucuri naturale, deja sunteți pe cel mai corect drum. Am ajuns să cred în acest regim simplu nu numai pentru că l-am încercat, de atâția ani, pe propria mea viață, dar și pentru că multe și mulți dintre prietenii mei au avut curiozitatea să-l încerce. Și pentru musafiri am mereu un iaurt cu cereale integrale, în loc de sticks-uri sau alte dulcețuri și , după ce sunt ușor mirați de tratație, o consumă și-mi mulțumesc din toată inima. Am tras de prietene leneșe, le-am luat cu mine la alergare sau la gimnastică pe malul mării și astăzi sunt, că și mine, dependente de sport, zilnic.

Opriți-vă din cârcoteală și din analize greșite și gândiți-vă strict la voi și la ceea ce ați putea să realizați cu succes, dacă v-ați găsi motivația și inspirația. Eu vi le ofer cu drag, fără să vă cer nimic în schimb ! Dar, dacă ați ști câte veți avea de câștigat, nu ați mai sta nicio clipă pe gânduri….. Nici pe canapea :))))

O viață avem. S-o trăim frumos și sănătos !

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , ,

One Response to “Să nu știi ce e lenea…”

  1. stafieroxana@gmail.com' Roxana says:

    Mihaela,ne-am bucura foarte mult dacă ti-ai face un canal pe YouTube pe care sa postezi exercițiile pe care le faci,sa mai vorbești despre dieta ta sau ce mănânci tu de obicei intr-o zi sau pur și simplu sa vorbești. …Pentru ca ador sa te ascult.Ești o inspirație pentru mine și nu numai.Sunt sigura ca ai avea mult succes.You are wonderful women!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Articole similare

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required