Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Vantablack, mai negru de atât nu se poate

Vantablack - gizmodo.com

O echipă de cercetători britanici a creat un material inovativ din punct de vedere vizual, total nou pentru ochiul uman. Noul material, botezat Vantablack, este obținut cu ajutorul unor nanotuburi care absorb circa 0,035 la sută din lumină.

Conceput pe o foaie de aluminiu, Vantablack funcționează după principiul unor structuri care captează lumina, dar nu o mai reflectă înapoi.

De fapt, materialul creat de britanici absoarbe atât de multă lumină, încât contururile obiectelor pe care este așezat Vantablack nu mai pot fi observate.

Utilitatea invenției a fost pusă sub la îndoială, însă, cercetătorii susțin că Vantablack poate fi folosit pentru scanări sau calibrări în cazul telescoapelor. Potrivit NanoSystems, materialul exprimă cea mai închisă tentă de negru creată până acum.

Sursă: Gizmondo.com

Tag-uri: , , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Articole similare

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required