Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

A apărut o nouă metodă de a proteja femeile de virusul HIV

tampon

Cercetătorii Universității din Washington au descoperit o metodă inedită de a preveni infectarea cu HIV. Aceștia au realizat un absorbant alcătuit dintr-un material care se dizolvă rapid eliberând o soluție-medicament în momentul în care interacționează cu umezeala.

În 2012, o echipa a departamentului de Bioinginerie a creat o stofă elastică prin proiectarea unui fluid, cu ajutorul unui câmp electric, ce conținea polimeri și medicamente antiretrovirale. Acest proces se numește Electrospinning. Echipa a descoperit că acest material a fost capabil să blocheze sperma și putea elibera medicamente, oferind posibilitatea de a proteja femeile împotriva infectării cu HIV și a sarcinilor nedorite.

Conform celor spuse de cercetători, materialul este capabil că mențină sarcini mari de maraviroc, un medicament antiretroviral utilizat pentru tratamentul infecției cu HIV. Aceștia susțin că este mai puternic și mai ușor de folosit decât alte medicamente existente deja pe piață ce combat infestarea cu HIV.

Sursa: Designtaxi.com

Tag-uri: , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required