Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Colectivul fără temeri – The Fearless Collective

hindu1

În anul 2012, în New Delhi, o tânără terapeută internă în vârstă de 23 de ani, călătorea cu autobuzul alături de prietenul ei. Șoferul a oprit brusc și împreună cu alți șase bărbați, au violat-o și l-au bătut pe însoțitorul ei. La 13 zile după acest incident, tânăra a murit.

Inspirată după acest caz, Shilo Shiv Suleman, o artistă originară din India, a lansat proiectul The Fearless Collective (Colectivul Fără Temeri). Acesta din urmă ilustrează, printr-o serie de vizualuri, puterea femeii de a protesta împotriva violurilor și a misoginismului de pretutindeni. Un singur mesaj este transmis: Nu îmi este frică!

Artistei li s-au alăturat și alți pictori care au creat postere ce transmiteau mesaje precum: Nu-mi voi ascunde trupul, spiritul, existența. Altele o înfățișau pe zeița Shakti (divinitate hindusă a cărei menire este aceea de a distruge răul și de a aduce echilibru în viață) care ducea la gândul că femeile sunt puternice prin natura lor.

Proiectul acesta, pentru multe femei din India este un mod de exprimare. Acolo unde este interzis să protestezi ca femeie, misoginismul și violurile sunt la ordinea zilei. Suleman își dorește ca femeile să trăiască într-o lume pașnică și să fie respectate.

Iată și imaginile:

Sursa: Designtaxi.com

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required