Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Degetul Cititor

finger

Cercetătorii de la MIT (Massachusetts Institute of Technology) au dezvoltat o nouă tehnologie care le permite orbilor sau persoanelor cu deficiențe vizuale să citească orice text printat fără a se mai folosi de braille.

FingerReader (Degetul cititor) este un device ce se aseamănă unui inel, este printat 3D și are, în componența sa, o camera de dimensiune mică ce scanează textul și îl citește rostindu-l cu voce tare, pe măsură ce utilizatorul trece cu degetul peste el.

Acest device oferă o experiență nouă persoanelor cu probleme de vedere, dându-le astfel o soluție pentru citirea unor cărți cu caractere normale.

Alte device-uri care recunosc caracterele normale există (Text Detective sau Say Text), însă FingerReader este unic, mobil și adaptabil, conform spuselor lui Roy Shilkrot, dezvoltatorul acestui concept.

Sursa: Designtaxi.com

Tag-uri: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required