Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

O zi în scaunul cu rotile

rotile2

Pe data de 4 mai a avut loc cel mai mare eveniment de alergare din lume: Wings for Life World Run, dedicat persoanelor imobilizate în scaunul cu rotile care suferă de traumatisme ale coloanei vertrebrale.

Pentru a empatiza și a înțelege mai bine aceste persoane, Mihaela Rădulescu a acceptat să petreacă o zi întreagă în scaunul cu rotile. Ajutată de George Baltă, fostul rugbist, care a suferit în timpul unui meci în 2006 un accident care i-a afectat coloana, Mihaela a fost supusă unor provocări grele, însă a trecut cu brio peste toate.

“A fost foarte greu. Mai greu decât m-aș fi așteptat. Și te gândești că se poate întâmpla oricui, oricând. Ar trebui să ne gândim mai des că fiecare dintre noi poate ajunge într-un scaun cu rotile. O clipă de neatenție, un accident banal, te poate duce aici cât ai clipi. Dintr-un scaun cu rotile ți se schimbă total percepția, dimensiunea, trăirile, totul trebuie redimensionat”, a spus Mihaela la finalul zilei.

Cea mai mare provocare a fost în bucătărie. Am încercat să prepar o banală omletă pe care o fac în fiecare dimineață, însă de această dată a fost cel mai dificil. Tigaia, care era într-un dulap suspendat la care am ajuns cu greu, uleiul încins care era la nivelul feței, legumele pe care a trebuit să le tai pe un tocător aflat pe picioarele mele, condimentele la care am ajuns folosind o spatulă… A fost foarte greu, credeți-mă. Iar dacă nu mă credeți, încercați și voi”, a spus Mihaela.

rotile

Din păcate, nu vom putea înțelege în totalitate și cu exactitate ceea ce acești oameni, condamnați la o viață grea, din al căror vocabular a dispărut termenul UȘOR. Nici nouă nu ne este ușor să ne dăm seama ce simt ei în interiorul lor.

Mihaela, în schimb, a făcut un prim-pas spre înțelegerea lor și a demonstrat, încă o dată, că este în permanență alături de oamenii speciali care au nevoie de ajutor, înțelegere și o îmbrățișare amicală.

VIA REDBULL ROMÂNIA

http://www.redbull.com/ro/ro/stories/1331644137541/mihaela-radulescu-o-zi-in-scaunul-cu-rotile

Tag-uri: , , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required