Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Proiectul Cărți Tactile pentru copiii orbi

copiiorbi1

Acum, cu ajutorul noilor tehnologii, copiii care au probleme grave cu vederea pot trăi experiența atingerii unei cărți 3D.

Cercetătorii Universității din Colorado au creat un nou proiect cu ajutorul căruia paginile cărților cu multe vizualuri și puțin text pot fi convertite în pagini 3D, oferind copiilor șansa de a urmări, tactil, firul poveștilor citite de către părinți cu voce tare.

Tom Yeh, asistent universitar din cadrul departamentului de științe ale tehnologiei, spune că scopul proiectului Cărți Tactile este de a îmbunătăți viața oamenilor folosind doar o imprimantă 3D. “Proiectul este unul mai dificil decât credeam, însă rezultatul este îmbucurător atât pentru noi, cât și pentru acești copii.

Cărțile Tactile au putut fi materializate datorită unui parteneriat al universității cu Anchor Center, o organizație din Denver dedicată oferirii de sprijin educativ pentru copiii orbi.

Sursa: Mashable.com

Tag-uri: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required