Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Reacția neprețuită a cultivatorilor de boabe de cacao la degustarea ciocolatei

chocolate-elite-daily1

Știați că cei care cultivă boabele de cacao nu au gustat niciodată o ciocolată? Nici măcar nu au auzit de ea.

În Cote d’Ivoire, țară din vestul Africii care se învecinează cu Liberia, Guineea, Mali, Ghana și Burkina Faso, un reporter le-a făcut o surpriză celor care lucrează pe plantația de cacao aducându-le produsul brut pentru a-l gusta.

Aceștia s-au luminat la față, afirmând că este cel mai bun și dulce lucru pe care l-au mâncat. Pentru noi, acest produs este unul banal. Îl găsim în orice magazin, însă muncitorii culeg boabele de cacao fără a ști la ce se folosesc. Au spus că există zvonuri cum că aceste boabe sunt folosite pentru producerea vinului, în niciun caz a ciocolatei.

Și dacă vă întrebați cum sunt prelucrate aceste boabe până să ajungă în fabrici, există un ritual extrem de interesant. Primul pas este acela de a culege fructul din copaci, apoi se sparge pentru a culege boabele de cacao din interiorul lui. Pentru a putea fermenta rapid, muncitorii le acoperă cu frunze de banan, iar acest proces durează cinci zile. Ultimul pas, înainte de a fi exportate, boabele se lasă la uscat la lumină și căldură naturală.

Un detaliu interesant îl mai constituie și faptul că un astfel de culegător lucrează cu ora în schimbul sumei de 7 euro pe zi, bani din care întreține o familie din 15 membri, plus 4 alți muncitori, în timp ce ciocolata se găsește cu greu în Coasta de Fildeș și se vinde cu aproximativ 2 euro batonul.

Să le urmărim povestea și să le privim reacțiile:

Sursa: http://sploid.gizmodo.com/

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required