Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

I Do My Part

Nu obișnuiesc să arunc în discuții citate mărețe, oricât s-ar potrivi în context și nici nu dau iama în zicale plate, prea des uzitate de oricine n-are ceva interesant de spus. Dar am o poveste-stindard, pe care mi-o repet în gând câteodată și pe care i-am spus-o doar fiului meu, până acum. Am auzit-o într-o călătorie în Africa, de la niște localnici care nu știau nici să citească.
Era cam asa – în pădure izbucnește un foc năprasnic și toate animalele sunt agitate, fug cât pot de departe și focul se întinde tot mai mult. Vulturul își cheamă confrații și încep să stingă focul cu apa adusă în cioc. Lângă ei, o pasăre minusculă, sa zicem Colibri, căra și ea câte un strop de apă peste flăcările mistuitoare. Un vultur o vede și râde de ea:
– Păi, cu picătura aia de apă vrei să stingi tu ditamai focul ? Nu vezi că e inutil ?
– Poate că e, răspunde pasărea, dar îmi fac partea mea de treabă”….
E povestea care mă motivează fără echivoc, cred enorm în tâlcul ei – dacă ne-am face toți, partea noastră de treabă, lumea asta ar fi mult mai prietenoasă, iar noi mult mai senini și mai înțelepți…..

(din volumul “Cum iubesc bărbații“, de Mihaela Rădulescu)

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required