Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Startul meu în viață

activia mihaela mdbuna

Fără să intrăm în filosofii ieftine, aș începe prin a spune că trăiesc fiecare zi la intensitate maximă, pentru că n-am niciodată informații precise despre… mâine. Cred în puterea prezentului, chiar dacă-mi fac, conștiincioasă și încrezătoare, “jdemii” de planuri de viitor. Am o viață plină, nu numai pentru că am un copil și sunt “a single mother”, care trebuie să plătească facturi, să facă piața, să verifice uleiul la mașină sau să schimbe becurile arse, printre altele, dar și pentru că muncesc. Și pentru că acțiunea vieții mele se întâmplă în două țări, la câteva ore de zbor distanță, deci trebuie să fiu mereu cu valiza la îndemână și cu organizarea pusă la punct în toate detaliile.

Așa că, fiecare zi începe hotărât, cu o porție scurtă, dar intensă de sport, continuă cu un inevitabil duș și cu un copios mic dejun. Nu îmi imaginez viața fără toate acestea și nu știu să mă dezmorțesc altfel – sportul și micul dejun sunt combustibilul meu (sigur, și alte întâmplări matinale ar fi binevenite, dar se întâmplă mai rar să nu dorm singură :))) ). Așadar, metabolismul meu funcționează ireproșabil doar cu voia bună și cu energia de dimineață, care e alimentată cu două ouă, un suc de legume sau fructe, un croissant cu iaurt și o cafea sau un ceai verde. Nu renunț la niciunul dintre elemente, în nicio dimineață, pentru că simt beneficiile zilnice ale alimentației corecte și sănătoase nu numai pe cheful meu de viață, dar și pe piele mea, la propriu.

Da, iaurtul e prezent în viața mea și la mic dejun, mai ales dacă e cu cereale, dar și după-masa, în loc de gustare. Știu, toți avem preferințe, dar eu, dimineața, cand sunt in tara aleg iaurtul Activia Mic Dejun, pentru ca la Monaco nu il gasesc. Îmi place să vorbesc despre stilul meu de viață, pentru că știu că inspira și dă idei bune și altora. Poate nu toată lumea adoră, ca mine, micul dejun, dar mi-ar plăcea să știu că vreo câțiva dintre cei care-mi citesc gândurile încearcă să se dezbare de obiceiuri proaste matinale, cum ar fi fumatul și băutul cafelei pe stomacul gol sau lipsa totală a micului dejun sau a unui iaurt… sau a sportului. Mi-ar plăcea să știu că unii vor înțelege că ăsta e secretul meu, nu operațiile estetice sau viața de huzur cu care se mint unii despre mine, ca să-și scuze lenea sau pornirile nesănătoase. La urma urmei, o persoană publică e mereu bănuita de… orice, căci e în natura oamenilor să bârfească vedetele. Asta nu e așa o nenorocire, dar e păcat să nu luați de la ele și niscaiva idei bune, căci s-ar putea să existe. La mine, bunăoara, viața sănătoasă, sportul, micul dejun, faptul că muncesc pe rupte, că nu beau și nu mă droghez, că-mi ocup timpul cu activități energizante și profitabile, că fac tot ce pot pentru alții… care nu se descurcă singuri, sunt destule motive să nu mă puneți la colț, ci pe “moodwall”-ul vostru, la oameni care vă pot inspira măcar în anumite privințe.

Gândiți liber și pozitiv – eu cu asta mă ocup. Iar faptul că am o grijă constantă și pentru trupul meu e pentru că sunt o femeie care se simte tânără și frumoasă, liberă să trăiască tot ce-și dorește. Încrederea mea în cine sunt și ce pot e construită în ani de muncă și de sacrificii, dar e și oglindită mereu în cei care mă cunosc și mă iubesc. Nu toți trăim la fel, n-avem toți parte de același scenariu existențial și nu toți visăm aceleași lucruri. De aceea, cred că e important să ne inspirăm unii de la alții doar în ceea ce ni se potrivește. Eu n-am o familie, cum aveți mulți dintre voi, dar am același set de satisfacții ca mamă, ca prietenă, ca iubită, ca… femeie. Nu trebuie să trăim în aceeași schemă de viață și nu ne e dat să avem parte de aceleași alegeri, dar suntem făcuți din aceeași materie și, până la noi descoperiri, funcționăm cu același combustibil – hrană și apă, iar tot ceea ce putem adăuga ca “mirodenii” sunt exact ceea ce ne face diferiți de animale – suntem oameni, deci iubim, suferim, avem pasiuni și patimi, griji și doruri, talente și abilități…

Când simțiți că n-aveți putere și că nu mai știți încotro, încercați cea mai simplă terapie din lume – ocupați-vă de voi înșivă, în toate sensurile – faceți-vă frumoase, alergați, faceți gimnastică, dansați, alintați-vă cu un mic dejun bogat, zâmbiți-le tuturor celor din cale, căutați în voi îndrăzneala de a fi cine visați, nu cine vor alții să fiți… La mine funcționează minunat !

Totul, în jur, e muzica sufletului vostru…

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 Responses to “Startul meu în viață”

  1. anca_manole_daniela@yahoo.com' Anca Manole Moldovan says:

    Cat de frumos spus :) Esti cu siguranta o raza de inspiratie pentru cei care isi cauta uneori drumul!

  2. raluca_pusera@yahoo.com' Raluca P says:

    Ca esti frumoasa, inteligenta, puternica si in centru atentiei stii asta. Ca esti un exemplu cred ca ti s-a mai spus. Ei bine, eu recunosc ca te admir, te apreciez, dar nu crap de invidie ca arati mai bine ca mine, sau ca ai un abdomen enervant de plat. Stii de ce, pentru ca eu nu fac sport ca tine…. Fii tu insati, iubeste, fai ceea ce simti si sigur vei fi fericita. cine te place: bine, cine nu, pierderea lui. ;)

  3. s.mihaela81@yahoo.com' Sandu Mihaela says:

    Îmi place tot la tine.Curaj,atitudine,spontaneitate si frumusete.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required