Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Obiecte dezintegrate cu încetinitorul

videocam


Ilustratorul și animatorul mexican Simon Gerbaud a realizat un video în care obiectele pe care le folosim zilnic se dezintegrează și reapar.

Printre acestea se numără: un pantof, un scaun, un laptop sau un dinozaur din plastic. Tehnica folosită de ilustrator este cea a timelaps-ului, ceea ce face ca acest clip să fie de două ori mai apreciat, având în vedere și faptul că editarea și montarea au durat în jur de două săptămâni.


Termenul de timelapse a apărut pentru prima oară în cinematografie și într-o traducere aproximativă înseamnă “curgerea timpului“. Sunt sigură că ați văzut filmulețe documentare cu flori care se deschid în câteva secunde sau cu mersul stelelor pe cer în câteva minute. Deci este vorba despre compresia timpului, timelapse prezintă ceea ce se petrece în câteva ore sau zile în câteva secunde sau minute.

În esență, timelapse este un procedeu pur tehnic, dar care dă valoare artistică unor imagini și ne impune o perspectivă filozofică asupra timpului ca noțiune. Curgerea timpului, în ritm accelerat, ne face să vedem cu alți ochi fenomene pe lângă care trecem de multe ori nepăsători.


Sursa: Designtaxi.com

Tag-uri: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required