Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

8 reguli pentru a te face un pic mai plăcut (dacă vrei)

Ştim cu toţii cât este de important să ne integrăm social în grupurile din care facem parte şi să relaţionăm în mod optim cu persoanele cu care intram în contact. Mai ştim că asta se datorează nevoii fireşti a fiecăruia de a primi acceptarea, dar mai ales admiraţia celorlalţi.

business-people-talking-stock-image
Sursa imagine

Există câteva reguli de aur pentru a ne spori nivelul de popularitate şi a ne lărgi cercul de prieteni:
1.Nu critica!
Pentru ca schimbările pe care le propui să aibă ecou în comportamentul celorlalţi este important să nu ataci în mod direct un punct de vedere; în caz contrar, oamenii au tendinţa să-şi apere opiniile, găsind tot mai multe argumente pentru a-şi da singuri dreptate. Atunci când oferi o sugestie, evită să o faci să sune ca şi cum ai blama interlocutorul. Să ne amintim că nu interacţionam cu roboţi conduşi de logică, ci cu oameni mânaţi de emoţii, prejudecăţi şi mândrie.

2.Fă complimente!
Dorinţa de a ne simţi importanţi, este una din principalele noastre trăsături, iar unii oameni recurg la cele mai ciudate metode pentru a atrage atenţia celor din jur. În acest caz, gândeşte-te cât de mult bine poate să producă o remarcă pozitivă sinceră. Vorbesc aici doar de complimente SINCERE! Aşa că data viitoare când iei cina în oraş şi eşti mulţumit de serviciile restaurantului, nu uita să îi spui asta şi chelnerului atunci când îţi aduce nota; îi poate schimba ziua.

3. Ascultă!
Nu uita că ceea ce contează cel mai mult pentru fiecare este propria persoană, iar atunci când vrei să câştigi simpatia cuiva, ascultă ce are de spus într-o măsură mai mare decât vorbeşti despre tine. Contactul vizual şi aprobările pot confirma gradul de interes. De multe ori, reformularea celor auzite îl vor asigura pe celălălt de atenţia ta. “Vorbeşte cu ceilalţi despre ei înşişi şi vor asculta ore întregi.”

4. Zâmbeşte!
Un zâmbet face cât o mie de cuvinte. Un zâmbet nu poate primi înapoi decât un alt zâmbet şi îi transmite celuilalt un mesaj: “te plac şi îmi pare bine să te văd”. Şi cel mai important…nu costă nimic. Mai mult decât atât, zâmbind, îi transmiţi creierului semnalul că eşti fericit, iar el va reacţiona întocmai.

5.Reţine numele!

Aminteşte-ţi că pentru oricine, propriul nume este cel mai familiar şi mai important cuvânt. Nu puţini sunt cei cărora să li se întâmple să nu îşi amintească numele unei persoane la mai puţin de câteva secunde după ce aceasta le-a fost prezentată. Prin repetarea numelui unei persoane într-o conversaţie cu aceasta, la puţin timp după ce ai cunoscut-o, nu numai că îi va trezi simpatia, dar va reuşi să vă apropie şi să creeze un confort psihic între voi.

6.Fă-i pe oameni să se simtă importanţi!
Am înţeles până acum că pentru fiecare din noi, cea mai importantă persoană este propria persoană. Aşa că înainte să începi să povesteşti ce ai mai făcut, pe unde ai mai fost şi ce filme ai mai văzut, gândeşte-te că oamenii văd lumea prin ochelarii propriilor interese.

7. Evită certurile!
Nu începe o discuţie prin a spune lucruri că “îţi voi demonstra că te înşeli”, “lasă-mă să-ţi arăt cât greşeşti”. Asta va fi interpretat ca “eu sunt mai bun decât tine”. Nu poţi repara comportamentele celor din jur, poţi doar să îi ajuţi să îşi descopere singuri greşelile. Optează întotdeauna pentru a-i determina pe ei să tragă concluziile.

8. Încearcă să priveşti şi din punctul de vedere al celorlalţi!
Înainte de a judeca, imaginează-te în postura celuilalt, încearcă să îi înţelegi punctul de vedere şi află dacă nu ai fi reacţionat la fel într-o situaţie similară. În fiecare moment, oamenii sunt conduşi de emoţii şi acţionează în baza acestora. Asta nu justifică anumite comportamente, dar îţi oferă ţie o altă perspectivă de a privi problema.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required