Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

CE ÎNSEAMNĂ “BINE” ?

Good

Binele nu este o stare, ci o necesitate, o comoditate la care aspirăm cu toții. Sunt atât de multe sensuri ale acestui cuvânt, încât nu știm cu siguranță dacă îl înțelegem îndeajuns.

Am conștientizat, probabil, că întrebarea “Ce faci?” a intrat, din păcate, în categoria celor formale. Pentru că, de multe ori, interlocutorii nu prezintă un real interes vis-a-vis de răspunsul pe care urmează să-l dezvolți, fiind subit întrerupt de alt subiect. Să faci bine, în sensul menționat, înseamnă că nu ești nici în zilele tale prea bune, dar nici nu te plângi. Aceasta ar fi traducerea mot-a-mot. Normal ar fi, ca cel cu care faci schimb de aceste informații, să ridice problema stării tale din acel moment. Însă, din nou, nu interesează. Formal, răspunzi la întrebare, nesimțindu-te dator cu explicații.

Un alt sens al binelui este acela de a da ok-ul într-o situație. Din nou, cu regret, odată cu americanizarea limbii române, acest tip de bine dispare, vocabularul fiind diminuat la aceste scurtături lexicale.

Țintim binele suprem. Dar ce înseamnă, de fapt? Depinde de fiecare persoană în parte. Așa cum un mesaj este interpretat individual, așa și această necesitate, acest bine are o anumită semnificație în parte. Pentru unii poate însemna un statut financiar, pentru alții un statut personal, intim.

Interpretarea acestui bine nu poate fi definit. Binele nostru nu se identifică și nu se completează ca un puzzle în binele altora. Binele este comoditatea pentru care luptăm o viață întreagă și niciodată nu suntem mulțumiți de rezultate, dorindu-ne din ce în ce mai mult, iar, uneori, acest aspect distruge tot ceea ce am clădit până la momentul respectiv.

Identificați-vă visele, dorințele, nevoile și puneți punctul pe i realizând, de fapt, că vă faceți un BINE în fiecare acțiune pe care o desfășurați în momentul interacțiunii cu realitatea.

Tag-uri: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required