CULTIVĂ-ȚI FLEXIBILITATEA EMOȚIONALĂ

Yoga

Tu cât de flexibil ești? Ai spune despre tine că ești intens sau că ești genul care râde greu sau că te bucuri de lucrurile care te scot din rutină? Oamenii din viața ta te descriu drept rigid sau ești deschis și flexibil?

Una dintre metodele prin poți să te deschizi sau să devii flexibil din punct de vedere emoțional este să observi cum reacţionezi atunci când lucrurile se schimbă brusc. Ești reactiv sau deschis? Ești de acord cu noul plan sau te întorci la cel inițial? Devii tensionat sau te simți agresiv și stresat?
Uite câteva metode prin care poți să-ți cultivi flexibilitatea emoțională:

1. Încetinește-te şi respiră. Uită-te în ochii persoanei cu care vorbești, astfel vei fi prezent.

2. Ascultă. Foarte puțini oameni ascultă cu adevărat. Dacă știi să asculți o să devii în mod natural mai deschis și mai valabil din punct de vedere emoțional.

3. Numără până la 10. Înainte să dai un răspuns la o întrebare la care vrei sau nu vrei să dai răspunsul, numără până la 10 înainte. Așa ai timp să înțelegi ce ți se cere și ai timp să reacționezi corespunzător.

4. Trezește-te cu 15 minute mai devreme decât de obicei și stai în pat cu ochii închiși. Programează-ți ziua și vizualizează o destinație de vacanță. Imaginează-ți că zâmbești și ești liber. Imaginează-ți că și ceilalți îți zâmbesc înapoi și că interacționează cu tine.

5. Lucrurile noi. Încearcă să faci ceva nou în fiecare zi, chiar dacă schimbi ce mănânci la micul dejun.

6. Fă yoga cât de mult poți. Îți liniștește și mintea și sufletul.

7. Comunică! Comunică!Comunică! Nu te mai închide și spune ce ai pe suflet. Comunică-ți dorințele și nu-ți fie frică de reacții și de consecințe.

Tag-uri: , , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required