Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Cum îți începi ziua cu dreptul?

ziua dreptul

,,Când te trezești dimineața, gândește-te ce privilegiu prețios este să fii viu – să respiri, să gândești, să te bucuri, să iubești”, a scris filosoful Marcus Aurelius. Cu toate acestea, când ne trezim la 6:00 dimineața, avem tendința să dăm snooze alarmei și să tânjim cu disperare după câteva minute în plus de odihnă, nicidecum să ne bucurăm de ce ne poate aduce ziua respectivă.

Ceea ce putem învăța din vorbele lui Marcus Aurelius este că pentru a începe ziua cu dreptul, trebuie să ne dăm seama că propriile noastre gânduri ne influențează starea de spirit. Astfel, putem aplica patru metode pentru a ne orienta gândurile într-o direcție pozitivă.

1. Setează-ți obiective specifice pentru ziua ce tocmai începe. Vrei să termini un proiect la timp? Sau poate să îmbunătățești relația cu un coleg de muncă? Cercetările arată că obiectivele pe care ni le propunem dimineața dau tonul pentru întreaga zi.

2. Gândește-te pentru ce ești recunoscător. Nu e niciun secret faptul că recunoștința este un prim pas pentru o stare de bine. Nu doar că îți începi ziua mai vesel, dar scapi și de stres.

3. Amintește-ți de persoanele pe care le îndrăgești. Studiile demonstrează faptul că dacă ai în minte persoanele dragi, fie că e vorba de părinți sau de prieteni, poți bloca gândurile negative.

4. În cele din urmă, gândește-te la… nimic. Îți amintești când a fost ultima oară când te-ai bucurat de puțină liniște? Ei bine, liniștea sporește puterea de concentrare și creativitatea, făcând parte din metodele terapeutice recomandate pentru a începe ziua într-o bună dispoziție. Acordă-ți câteva momente de liniște!

Sursa: Huffingtonpost.com

Tag-uri: , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required