Cum să-ți liniștești mintea atunci când ești stresat?

Elibereaza mintea

Nu dormi cum trebuie? Gândurile îţi aglomerează mintea? Ai prea multe de făcut?
Eşti stresat tot timpul şi responsabilităţile ţi se adună una peste alta în cap? Eşti distras şi nu ştii la ce să te gândeşti sau ce să rezolvi mai întâi? Ai nevoie de o pauză mentală. Iată câteva metode ca să-ţi linisteşti mintea.

1. Fă nişte flotări mentale.

Atunci când mintea ta e un montagne rousse, fă ceva solicitant! Ocupă-te de o problemă importantă de la muncă sau de acasă, de ceva care să îţi solicite la maximum mintea. Potrivit unui studiu din 2007, cu cât un task este mai solicitant cu atât e mai greu să devii distras.

Cum să o faci: Atunci când te gândeşti în toate părţile, concentrează-te pe cel mai greu lucru pe care îl ai de făcut în momentul ăla. Foloseşte-ţi toată concentrarea şi îndeplineşte-l.

Când să o faci: Atunci când ai energie, dar te simţi stresat pentru că ai prea multe lucruri de făcut.

2. Nu sta mai mult de şase ore singur

Cu cât petreci mai mult timp singur cu atât eşti mai anxios. Un om are nevoie de comunicare pentru a supravieţui. Dacă stai închis între patru pereţi, stresat şi cu multe probleme pe cap, o să devii agitat.

Cum să o faci: Rezervă-ţi timp ca să interacţionezi cu oricine. Fie că e vorba de o vânzătoare dintr-un magazin, fie că e vorba de o prietenă sau un prieten cu care ieşi la cafea, vorbeşte! Fiecare persoană are nevoie de puţin timp petrecut în prezenţa altuia. Nu se pune la socoteală discuţia pe care o ai cu cineva la telefon, prin mesaje sau pe Internet.

Când să o faci: Atunci când ai uitat când ai vorbit ultima oară cu o altă persoană.

3. Exerciţii de echilibru

Atunci când vrei să îţi calmezi mintea trebuie să îţi redirecţionezi atenţia către trup. Nu trebuie să faci exerciţii fizice solicitante, chiar şi să urci pe scări în loc să iei liftul este un mod bun ca să te mai detensionezi. Ieşi la o plimbare şi plimbă-te până uiţi de tine.

Cum să o faci: Exerciţii uşoare.

Când să o faci: Atunci când simţi că o să-ţi explodeze mintea.

4. Fixează-ţi limite
Cu toţii ne simţim bine atunci când fixăm nişte limite. Mintea şi trupul nostru au nevoie de ele.

Cum să o faci: Oricând ai prea multe activităţi pe cap, fixează-ţi o limită. Spre exemplu, astăzi faci un lucru până la o anumită oră, apoi îţi iei o pauză etc.

Când să o faci: Atunci când simţi că nu mai ai loc de gândurile tale.

5. Pauzele scurte şi dese

Ai prea multe lucruri de făcut şi nu ştii de unde să începi?bIa o pauză scurtă! Atunci când simţi că nu mai înţelegi nimic din ceea ce ai de făcut, când literele încep să semene cu nişte furnici, e timpul să iei o pauză.

Cum să o faci: Uită-te la un serial sau fă o baie relaxantă sau dormi jumătate de oră. După pauză o să te simţi mai bine şi o să poţi să te întorci la lucru.

Când să o faci: Eşti aproape de deadline sau când simţi că nu mai poţi să te concentrezi pe activitatea pe care o întreprinzi.

Nu lăsa stresul să te te stăpânească! Aplică aceste cinci mici trucuri şi mintea ta îşi va linişti sinapsele.

Tag-uri: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required