Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

CUM SCĂPĂM DE DEPRESIE?

Ciocolata

Se întâmplă frecvent să intrăm într-o stare permanentă de tristețe. Să rămânem fără vlagă sau să ne simțim slăbiți atât fizic cât și psihic. Depresia este cea mai gravă formă de extenuare și, de multe ori, la nivel mental se nasc câteva idei nu tocmai sănătoase precum tentativele de suicid.

În aceste momente cea mai bună soluție este aceea de a ridica o clipă capul din pământ și a privi în jur pentru a vedea miile de lucruri care pot schimba viața radical mai bine.

Oamenii de știință au descoperit, prin sute de teste asupra unor subiecți terminați din punct de vedere psihic, că sportul este una dintre opțiunile care au dat rezultate semnificative, combatând depresia. Asta înseamnă că și condiția fizică este un contribuitor la starea mentală. Cu alte cuvinte, jogging-ul, fitness-ul, exercițiile de relaxare și, de ce nu, chiar sporturile extreme solicită organismul, însănătoșindu-l, întărindu-l, dându-i puterea necesară de a trece peste aceste momente de coșmar.

Un alt factor de eliminare a depresiei este regimul alimentar sănătos. Fructele și legumele, mai ales momentul zilei în care alegem să le consumăm sunt decisive. Deci, porții mici și dese, cheia marilor succese.

Uneori chiar miciile delicii precum prăjiturile și ciocolata sau înghețata sunt cele mai bune prietene. Însă, atenție! Nu exagerați. Ciocolata este cunoscută ca fiind un energizant natural, în special cea amăruie cu mai mult de 80% conținut cacao.

Concluzia la care ajungem este aceea că depresia poate fi ușor tratată dacă în acele momente de declin încercăm să ne construim un organism sănătos. Căci, nu-i așa, mintea sănătoasă într-un corp sănătos distruge inamicii sufletului slab.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required