Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

De ce avem mereu nevoie de o a doua părere?

a doua parere

În deciziile zilnice, fie că este vorba despre shopping, serviciu, școală sau viața intimă, de multe ori simțim nevoia să mai cerem o părere. Sau poate simțim că greșim.

O a doua opinie ar trebui să fie clasată drept prima, întrucât părerea personală ne aparține, însă văzută din alte puncte de vedere, poate arăta altfel sau ne poate influența în alt mod viața.

Un prieten, o cunoștință sau chiar instructorul de fitness. Pentru toate momentele grele sau decisive din viața noastră, ar trebui să existe câte o persoană care să ne ajute în luarea hotărârilor.

Acum depinde și de situație. Dacă vorbim despre o problemă medicală este evident că avem nevoie de părerea unui specialist. Uneori, o simplă răceală poate evolua. Și cum tendința lucrurilor simple este aceea de a se complica, s-ar putea să ne tratăm greșit. Există la unele persoane acea teamă de doctori. Trebuie învinsă pentru că, în acest caz, părerea lui este decisivă sănătății.

Intimitatea și cariera sunt două subiecte sensibile atunci când vine vorba despre o a doua opinie. Nu am vrea să ne bazăm pe vecinul de la bloc sau pe o colegă de serviciu care a cam călcat strâmb în fața noastră de mai multe ori. Contează enorm persoana la care apelezi.

Dacă observi că, în ultimul timp, deciziile pe care le-ai luat te-au îndreptat spre negativism și te afli într-o ușoară cădere, apelează la prietenii de suflet. Știu, cu toții suntem stăpâni pe noi și avem impresia că putem fi responsabili cu alegerile noastre. Însă, uneori, ne înșelăm.

De ce este important, până la urmă, să recurgi la așa ceva? Simplu. Pentru că suntem oameni, ne influențăm unii pe ceilalți, iar cei de suflet ne arată calea către cele mai bune hotărâri.

Tag-uri: , , , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required