Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Diferențele dintre un introvertit și un timid

Timid

Deseori, timiditatea este asociată sau confundată cu introvertirea. Un introvert face activități care îl ajută să își manifeste trăirile interioare și poate să aleagă dacă vrea să stea acasă sau să iasă în oraș, un timid nu se simte confortabil în situații noi și nu va ieși în oraș pentru că sunt prea mulți oameni necunoscuți acolo.

Cine este introvertitul?

Este cel care vrea să evite o conversație la prânz și preferă să citească o carte. Este cel care nu caută interacțiunea cu alți oameni, care e văzută drept epuizantă atât pentru minte, cât și pentru organismul lui.
Potrivit unor studii, introverții nu sunt stimulați de interacțiunea socială, introvertirea fiind o trăsătură de caracter biologică. Chiar dacă introverții nu sunt fani ai interacțiunii sociale, vor avea un grup restrâns de prieteni.

Cine este timidul?

Timiditatea este un fel de introvertire dusă la extreme, la atât de extreme încât poate fi clasificată drept boală psihică. Doar gândul unei activități normale, de rutină, îi va crea stări anxioase unui timid, cum ar fi plătitul întreținerii sau curentului, chiar și mersul la supermarket. Acești oameni se pot simți la fel și în jurul familiei sau apropiaților cu care au avut de-a face toată viața.

Diferențele importante între timid și introvert

Atunci când cineva va dori să converseze cu un introvert, acesta nu va refuza, dar, în cazul timidului, o conversație este un coșmar devenit realitate.

Un introvert nu simte nevoia interacțiunii sociale, dar timidul da, doar că nu poate trece peste timiditate ca să comunice cu o altă persoană fără să se simtă anxios sau agitat.

Un timid se teme de ceea ce va crede cealaltă persoană despre el, pe când un introvert nici nu se gândește la cealaltă persoană.

Timidul va fi îngrozit de public speaking, pe când introvertul nu. Introvertul va fi mulțumit să prezinte ideile sale unui public larg, un monolog. Astfel își poate vorbi în primul rând sieși fără să primească un răspun

Tag-uri: , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required