Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Furie și lacrimi

asdasdsadas

Herve Gourdel a fost decapitat de către niște criminali, pentru că guvernul francez a refuzat să cedeze în fața terorismului. Nu era jurnalist, ci ghid montan și era îndrăgostit de traseele montane din Algeria, țara în care a fost ucis….pentru că era francez.

Sigur, ar fi o greșeală să căutăm explicații logice în acțiunile unor demenți de teroriști, care, în numele lui Allah, omoară oameni nevinovați. Bănuiam că Allah e un fel de Dumnezeu al musulmanilor, dar încep să am mari îndoieli că Allah, în calitatea lui de “patron spiritual”, mai are vreo putere sau vreo înțelegere pentru acești răpciugoși cu arme și măști, care îi strigă numele exact în momentul în care ucid fără scrupule și care cred că terorismul e răspunsul la problemele lor.

Niște “Hitleri” lipsiți de educație sau omenie, dar dotați din belșug cu arme și prostie, scriu cele mai sinistre pagini din istoria modernă a acestei lumi. Sunt româncă, dar mă alătur tristeții și furiei francezilor, pentru că sunt un om care nu vrea să-și vadă copilul crescând într-o lume în care cetățenia sau religia îi pot pune în pericol viața.

Oare Dumnezeu nu poate negocia cu Allah în vreun fel ? Sau poate Budha să aibă mai mult succes ? Sau poate ar fi mai bine să începem să credem în Superman sau căpitanul Val-Vârtej ? Că Allah asta văd că dă niște rateuri grave și lumea islamică pare din ce în ce mai prietenoasă cu teroriștii, cu atrocitățile și crimele absurde. Ei îi îngăduie, îi înarmează și le promit virgine după moarte, iar tembelii cu măști cred și ucid, în numele acelui Allah pe care încep să-l suspectez de convertire la o altă religie – cea a morții și a întunecării minților supușilor săi.

Cine urmează pe lista lor ? Cei doi nemți răpiți în Philippine tot de o grupare islamică ? Niște americani vinovați că-s compatrioți cu Obama ? Niște copii aflați într-un mall în vreo țară în care trăiesc și trag cu pușca bestiile astea ? Noi, cei care trăim liniștiți, convinși că suntem la adăpost de relele lor și care ne tot restrângem aria de plimbare pe glob, ca nu cumva să nimerim în vreun loc nepotrivit, în momentul nefast în care vreun cretin declanșează bomba de pe el, urlând că o face în numele lui Allah ?!….

Aș vrea să cred că urmează o perioadă de analiză serioasă din partea tuturor guvernelor sănătoase la cap, care pot și trebuie să învingă terorismul. Aș vrea să văd că lumea musulmană și toate comunitățile islamice de bună credință sunt indignate și îndurerate de ce fac semenii lor. Aș vrea să știu că Allah își revine și îi pedepsește pe cei care cred strâmb în judecata lui dreaptă.

Aș vrea. Dar numai din tristețe și indignare nu iese sânge, ci tâșnesc lacrimi pe care aș vrea să le dăruiesc lumii islamice. Că mă gândesc, în astfel de momente tragice, că ei nu mai au așa ceva…..
Istoria se repetă doar pentru că se fabrică tot mai multe arme, care ajung în mâini și creiere nespălate de apa sfântă a păcii și a vieții de dinainte de moarte…

Tag-uri: , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required