Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Limbajul nonverbal al cimpanzeilor a fost decodat

Cimpanzeii, cele mai apropiate ființe de rasa umană, sunt foarte isteți. Ei au o viață socială complexă iar, de curând, cercetătorii au descoperit că pot folosi anumite unelte și ne pot învinge la jocurile video. Deși nu pot vorbi, cimpanzeii folosesc diverse gesturi pentru a comunica unii cu ceilalți.

În prezent, cercetătorii Universității Saint Andrews din Scoția au decodat această comunicare nonverbală creând, astfel, un dicționar al sensurilor din spatele mișcărilor brațelor și ale picioarelor cimpanzeilor.

Dr. Richard Byrne, co-autor al acestor studii, a spus: “Este știut încă de acum 30 de ani faptul că cimpanzeii comunică astfel, dar nimeni nu a încercat până acum să răspundă la întrebarea: “Ce încearcă să spună?”.

Byrne și colegii săi au petrecut 18 luni observând mai mult de 80 de cimpanzei din pădurea Budongo din Uganda. Au analizat peste 4000 de gesturi.

Cercetările au scos la iveală 15 sensuri asociate cu 36 de gesturi. Când un cimpanzeu sare pe loc, de exemplu, înseamnă “Hai să ne jucăm!”. Faptul că ridică mâna înseamnă “Dă-mi!”, iar bătutul repetitiv pe umăr înseamnă “Oprește-te!”.

Studiile sunt încă în curs de desfășurare.

Sursa: Huffington Post

Tag-uri: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required