Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Omul-pereche

omul pereche

Îmi plac oamenii de calitate, ador să-i am în preajmă, să-i urmăresc cu admirație, să-i cultiv, indiferent ce vârstă sau rang social au. Mulțumesc Cerului, la capitolul relații umane n-am fost niciodată snoabă, nu m-a interesat să devin prietenă cu știu eu ce VIP (și, credeți-mă, am cunoscut niște sute, în meseria mea), ci doar cu oamenii care mă făceau să vibrez, lângă care mă simțeam în siguranță, pe care aveam de ce să-i iubesc. Mă mândresc și azi că prietenii mei sunt exact ca prietenii voștri cei mai buni, adică oameni deosebiți, puternici, de încredere, sensibili, gata oricând să împartă cu tine bucuria sau povara.

Am primit în dar de la viață, pentru niște merite despre care încă nu-s lămurită :))), un astfel de om. Am un prieten care datează din epoca în care înca eram destul de confuză în anumite privințe, adică mult prea tânără. Prietenia noastră s-a așezat, și-a făcut nu numai culcuș, ci aproape vilă în sufletele noastre :). Ca și operele de artă sau vinul, prieteniile, știți, au numai de câștigat prin “învechire”. La noi, a devenit o relație de familie. Trăim emoții și situații împreună, muncim de-o viață în echipă, știm esențialul din existențele noastre și nu văd absolut niciun motiv să se subțieze vreodată firul atât de trainic al unei relații profunde.

E musai să avem astfel de prieteni în viața noastră și e obligatoriu să știm să ne purtăm înțelept și moral cu ei. Prietenii buni nu-s de găsit oriunde și ați simțit de-atâtea ori, pe inima voastră, gustul amar al dezamăgirii, al trădării. Bineînțeles, ați priceput ulterior că aceia nu erau prietenii buni pe care-i meritați, ci niște simulări… 
Căutarea unui prieten bun ar trebui să se petreacă simultan și cu antrenarea asiduă pentru… a fi un prieten bun, la rându-ți. Ce visezi să primești, trebuie să știi să și dăruiești, dacă vrei să ai vreodată “cel mai bun prieten”. În prietenie, n-ai voie să fii diletant, căci e un sport moral de mare performanță.

Vă doresc să aveți astfel de prieteni care să vă bucure, să vă întregească și să vă sprijine oricând. Vă doresc să le recepționați bine calitatea umană și să aveți consistență în a livra o calitate asemănătoare.

Am scris rândurile astea aproape pe stomacul gol, într-o dimineață cu soare și dor, când prietena mea, Carmencita, tocmai schimba ceva la numărul de ani. Din păcate, prima cifră :))). Pentru că o iubesc și pentru că ea îmi este prietena vieții, m-am gândit să-i dăruiesc gânduri, emoții, cuvinte… Știu că le primește cu grație. 
Cita, la mulți ani !

Tag-uri: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required