Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Parola care mi-a schimbat viața

Screen Shot 2014-07-03 at 2.34.37 PM

Mauricio Estrella este director de creație într-o companie privată care oferă programe de educație pe plan internațional (Education First). De curând, a hotărât să împartă cu internauții povestea vieții sale: Parola care mi-a schimbat viața. Mauricio a trecut printr-un divorț dureros, așa că…

Într-o zi am ajuns la birou. Menționez că ziua mea începe în fața monitorului. Toate bune și frumoase până când mi-a apărut mesajul:

Parola dumneavoastră a expirat. Faceț click pe Schimbă parola pentru a introduce una nouă.

Nu zău! De parcă nu știam ce face butonul Schimbă parola. Am citit mesajul în mintea mea cu o voce de bunic nervos: A naibii parolă a expirat!

Asta este politica locului în care-mi desfășor activitatea profesională. Server-ul îmi cere lunar să-mi schimb parola din motive de confidențialitate. Însă, m-au enervat următoarele lucruri: Trebuia să conțină o majusculă, caractere mici, cel puțin un simbol și un număr. A, da! Și trebuie să aibă și opt caractere. Ghiciți ce? Nu pot nici măcar să o rescriu pe cea veche sau pe cea de dinaintea ei și așa mai departe.

Eram furios în dimineața aceea. Era marți, ora 9:40. Era atât de cald, încât era vizibil că transpirasem deja. Nu-mi dădusem nici casca jos, credeam că mi-am uitam micul dejun acasă, ceva în gura mea avea gust de țigară, trebuia să-mi îndeplinesc sarcinile profesionale până la ora 10 și tot ce aveam atunci era doar o pierdere de timp.

Și era în fața mea… Acel câmp liber, doar cu un cursor ce pâlpâia, care mă aștepta să scriu noua parolă. Pe care o voi folosi pentru următoarele 30 de zile. De mai multe ori pe zi.

Apoi, lăsând toate frustrările la o parte, mi-am adus aminte de replica pe care am auzit-o de la șeful meu:

Voi folosi o parolă care-mi va schimba viața.

Era evident că de asta aveam nevoie. Însă, cu starea pe care o aveam și stilul de viață de atunci nu eram bun de nimic. Nu mă puteam concentra pe ceea ce trebuia să fac cu mine. Parola mea devenea un indicator. Trebuia să-mi amintească de faptul că nu trebuie să devin o victimă a despărțirii recente și că sunt destul de puternic să trec peste ea. Noua mea parolă devenise: Forgive@h3r (Iart-o).

Trebuia să o scriu de câteva ori pe zi. Ori de câte ori mi se bloca PC-ul. De fiecare dată când apărea screensaver-ul cu poza ei. De fiecare data când mă întorceam după un prânz singur.

În mintea mea nu scriam doar o parolă. Scriam Iart-o în fiecare zi, și așa am făcut timp de o lună.

Această simplă acțiune a schimbat modul în care-mi priveam fosta soție. Parola m-a împins să accept modul în care lucrurile s-au desfășurat la sfârșitul căsniciei mele și să adopt un nou mod de a mă confrunta cu depresia ce mă apăsa.

În următoarele zile starea mea s-a îmbunătățit. Până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni am observat că această parolă nu mai avea un impact așa de mare asupra mea. Începea să-și piardă efectul. Din acel moment, am început să-mi spun în minte Iart-o de fiecare data când scriam parola. Efectul de vindecare psihică și-a revenit s-a simțit aproape imediat.

După o lună a trebuit să-mi schimb iar parola, așa că, m-am gândit să scriu ceva care m-ar ajuta în continuare: Quit@smoking4ever (Lasă-te de fumat pentru totdeauna). Ghiciți ce? Nu glumesc. M-am lăsat de fumat peste noapte și nici nu am mai simțit nevoia să aprind o țigară. Pe măsură ce scriam parola, mă motivam.

După încă o lună mi-am schimbat-o în Save4trip@thailand (Economisește pentru o călătorie în Tailanda). Peste 3 luni eram acolo cu banii strânși.

În concluzie, am învățat că EU însumi îmi pot schimba viața printr-o gândire pozitivă. Am recurs la această metodă și a funcționat. Iată care au fost parolele care mi-au schimbat viața în ultimii doi ani:

Forgive@her – IART-O

Quit@smoking4ever – Lasă-te de fumat pentru totdeauna

Save4trip@thailand – Economisește pentru o călătorie în Tailanda

Eat2times@day – Mănâncă de două ori pe zi (Nu a funcționat, încă sunt gras)

Sleep@before12 – Culcă-te înainte de ora 12

Ask@her4date – Invit-o în oraș

No@drinking2months – Nu bea (alcool) timp de două luni

Get@c4t! – Ia-ți o pisică

Facetime2mom@sunday – Vorbește cu mama la telefon duminica

Și ultima de luna trecută:

Save4@ring – Economisește bani pentru un inel

Pe 21 Iunie a spus DA!

parola

Sursa: MEDIUM

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required