Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

45 de ani de la primul pas pe Lună

lun8

Duminică, 20 iulie, s-au împlinit 45 de ani de la aselenizarea modulului Eagle, Apollo 11 fiind prima misiune care a ajunspe Lună. Racheta s-a lansat pe 16 iulie 1969 de la Centrul Spațial Kennedy din Florida. Sute de reporteri au fost prezenți la fața locului pentru a fi martorii unui eveniment ce avea să intre în istorie. Mulți oameni au și campat acolo doar pentru a vedea lansarea.

Echipajul Apollo 11 a fost format din Neil Armstrong (comandant), Michael Collins (pilot) și Buzz Aldrin (pilot). Modulul Eagle, desprins din racheta Saturn V, a aselenizat pe 20 iulie 1969. Planul misiunii era acela de a lăsa echipajul să se odihnească cinci ore de la aselenizare, însă aceștia nu au putut. Astfel, primii pași pe Lună au fost făcuți pe 21 iulie.

“That’s one small step for a man, one giant leap for mankind – “Este un pas mic pentru om, un salt uriaș pentru omenire”

Astronauții au experimentat acest tărâm al tăcerii lăsând urme adânci pe suprafața Lunii. În 2009 s-au fotografiat aceste urme ca dovadă a faptului că ele încă mai există acolo.

Astronauții au petrecut pe Lună în jur de două ore și jumătate. La întoarcere, echipajul a amerizat la aproape 900 de mile de Hawaii pe data de 24 iulie 1969. Au fost întâmpinați ca niște eroi și au vizitat 24 de țări și 27 de orașe în 45 de zile.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Cei mai buni din lume

Am deja o colecție bogată de interviuri și întâlniri memorabile cu oameni care au intrat în istorie, ca fiind cei mai buni din lume… în domeniul lor. Am adunat câștigători de premii Oscar (Robert de Niro, Quentin Tarantino…), câștigători de premii Nobel (Edmund Phelps, Orhan Pamuk…), campioni mondiali sau olimpici (o mulțime de români, de […]

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required