Adam și Eva ?! (Toleranța pe la spatele normalității)

Foto 1

M-a inspirat o postare de-a lui Felix de azi – o poveste un pic cam prea austriacă, cu prea multe idei de explicat ca să fie pe înțelesul altor nații, dar care, în mare, atingea cel mai sensibil subiect modern – cat de normală mai e lumea de azi, care conține încă femei și bărbați care se iubesc, se căsătoresc și fac copii, dar și …foști bărbați care au devenit femei, dar și-au păstrat barba, bărbați care se căsătoresc între ei și cresc copii……, în fine, tot ceea ce nu prea avem voie să dezbatem la liber, pentru că încălcăm drepturile unei minorități. Aproape că nimeni nu se mai gandește că minoritatea cu pricină încalcă morala majorității și drepturile ei la…normalitate, pentru că, iată, suntem obligați să fim “politically” corecți.

Am căutat mereu să mă situez în mijlocul acestei situații și să fiu…tolerantă. Cu alte cuvinte, să mi se pară normal ca ei să fie …pe invers și să nu-i deranjez cu nimic, nici măcar cu o părere personală, publică sau între patru pereți.

M-am tot gândit la …dreptul ăsta la liberă exprimare, la libertatea de opinie, la ideea de “open mind”, la toleranță…. Și mi s-a încâlcit puțin mintea, recunosc, mai ales pentru că sunt mamă de băiat. Deci, ma zbat între dorința de a-mi crește copilul după cum cred eu că e normal și moral, drept și …logic și….instrumentul ăsta politic numit “toleranță”, acceptare și , eventual, simpatizare față de bărbații care fac sex între ei, apoi se căsătoresc și, mai nou, au voie să crească și copii. La 11 ani, copilul meu a aflat cum a venit pe lume și că pentru asta e musai nevoie de un barbat și o femeie. Dar, undeva în creșterea lui, trebuie să-i strecor și informația despre gay, despre bărbații care se țin de mână și se pupă pe stradă, se îmbracă cu fuste (și n-am fost încă în Scoția cu el:))), se căsătoresc….

Și, ca să nu stric ordinea lumii moderne, dar nici siguranța lui în lumea în care va fi adult, ar trebui sa-i spun că asta e în regulă și că nu are voie sa zica ceva rau de ei, căci nu e politic… corect.
Pfuuu, grea treabă, nu-i așa ? Mai ales când ești și persoană publica și, ca să nu-ți pierzi imaginea, fanii sau mai știu eu ce “decorațiuni”, n-ai voie să vorbești despre un subiect atât de sensibil. Adevărul e că m-am arătat foarte deschisă la acest capitol, mereu și n-am avut nicio remarcă publică la adresa nicunui gay și a niciunei manifestări dinspre minoritatea lor, deși zău că m-am abținut cu greu la fiecare “Gay parade”….

Normalitatea pierde tot mai mult teren în fața conceptului de “open mind”, care uneori deraiază grav.

Dreptul la opinie, dreptul la libertatea de exprimare au luat-o la fel de tare pe aratură, devenind ori un prilej de a înjura pe oricine și orice, dar și o ocazie minunată de …a tăcea mâlc, căci orice spui împotriva unei minorități te transformă într-un monstru îngust la minte, într-o paria a unei societăți înnebunite dupa…deschidere. Oare ?!:)))) În câte familii de români, mai ales de prin provincie, părinții sunt fericiți ca băiatul lor începe să-și penseze sprâncenele și sa gesticuleze feminin, când taie lemnele în curte ? Câți urmași de daci sunt încântați de ideea de a face nunta fiului lor cu… un alt barbat din sat ?!:)))

Cred că o atitudine normală ar fi să nu-i deranjam cu nimic pe cei care aleg sa fie gay, adică homosexuali, dar nici ei pe noi, vizual vorbind. Adicătelea, dacă ei şi-ar face treaba între patru pereţi, fără să mai şi afişeze, sfidător, o «iubire» pensată, rujată, efeminată şi de neînţeles între doi purtători de penis. Tot normal mi s-ar părea ca drepturile unei minoritaţi să fie respectate in egală măsura cu drepturile unei majorităţi. Să nu-mi spuneţi că, în calitate de părinţi de băieţi, sau chiar de fete, nu vă îngrijorează puţin ideea de a-i vedea luând-o pe …la spatele educaţiei pe care i-aţi oferit-o şi să nu-mi spuneţi că vă bazaţi mai mult pe deschiderea minţii, decât pe încărcarea ei cu o morala anume, solidă şi dreaptă.

Știu, eu tot vorbesc de deschiderea minții, a orizonturilor, a granițelor, promovez iubirea și bunătatea și, brusc, vă uimesc cu un discurs aproape…incorect politic. Aici a vorbit mama de băiat din mine, care are şi ea, ca şi orice minoritate din lumea asta, dreptul la opinie şi la liberă exprimare. Numai că, în momentul în care faci «greşeala» asta publică, toţi cei vizati te vor atacă ca hienele şi îţi vor demonstra că …ai dreptate – ei au tot felul de drepturi ciudate, ei vor respect şi toleranţă, dar să nu faci greşeala să-i ataci, că devin intoleranţi, iritaţi şi …victime. Iar noi, cei care am vrea să creştem şi ceva nepoţi şi să ne facem coc la nunta banală dintre băiatul nostru şi o …femeie, n-avem dreptul de a spune ce gândim. N-avem curajul de a spune ce ne place, ce ne convine şi ce nu. N-avem voie să stricăm bunătate de campanii pentru respectarea drepturilor minorităţilor, cu impresionante fonduri europene alocate, n-avem banalul drept de a le aminti că lumea a început de la Adam şi Eva, nu de la…Gheorghe şi Ion. Bănuiesc că Dumnezeu nu poate fi contrazis şi acuzat că a fost «politically» incorect….., dar eu voi fi …decapitată pentru că am îndrăznit să …spun ce gândesc, ca mamă.

Dacă ma intorc la “pălăria” de persoană publică, voi spune…sau mai bine zis, voi tăcea în continuare , când va veni vorba de toleranță. Dar nu mi-aș ierta niciodată incapacitatea de a-mi folosi dreptul la liberă exprimare, doar pentru că normalitatea pierde atâta teren în fața ciudățeniilor lumii moderne. Am prieteni gay, lucrez cu ei, nu manifest niciun fel de ură sau discreditare în fața lor și nici după ce părăsesc încaperea. Eu am reușit să învăț lecția toleranței. Și chiar îi admir pe cei decenți, mereu stilați, sensibili și deștepți, care nu sar calul în nicio direcție. Dar n-am să reușesc niciodată să înțeleg de ce trebuie să fiu de acord cu exagerările unora dintre ei, de le cele vestimentare la cele comportamentale, în public și până la aberanța căsătorie între oameni de același sex , care mai cresc și un copil în formula asta “inedită”.

Stați liniștiți, dragi homosexuali, mica mea dizertație nu va schimba nimic, voi veți avea aceleași drepturi și eu voi fi la fel de tolerantă. Dar, lăsați-mi și mie libertatea de opinie …ca mamă, care nu vrea să-și vadă copilul nici gay, nici terorist, nici cerșetor, nici drogat, nici depresiv. Ca orice mamă normală din lumea asta, vreau binele copilului meu. Sigur, e problema mea ce consider a fi bine sau rău pentru el, asa că vă invit la aceeași toleranță și la aceeași pătimașă respectare a drepturilor…omului. Cine știe, poate, într-o zi, noi vom deveni o minoritate și voi o majoritate, deși sper din tot sufletul de om și mamă, că lumea nu se îndreaptă numai în direcții greșite, care contrazic toate principiile religioase, morale și…fiziologice.

Încerc să fac concluzia și mai clară – eu vă voi accepta mereu și nu vă voi discrimina niciodată, căci e alegerea voastră în viață. Dar mi-ar placea să înțelegeți și voi că ați putea câștiga ceva mai mult respect și înțelegere dacă n-ați mai exagera, daca ați reduce din culorile țipătoare ale spectacolului public, dacă v-ați comporta normal, astfel încât să nu ne mai atrageți atenția asupra… ceea ce sunteți.

Sunteți oameni anormali, oricât vă deranjeaza că vă numim așa – dar, dacă vă asumați “diferența”, faceți-o cu eleganță, discreție, convingere, nu neapărat dând iama în dulapul femeilor și în fardurile lor. Nu ne agresați vizual copiii pe stradă , căci noi nu avem cui ne plânge, fiind o majoritate obligată să respecte drepturile unei minorități:)), ci respectați și voi drepturile copiilor noștri de a crește normal și de alege…drept.

Desigur, vor sări mulți la carotida mea, ca de obicei. Dar, în haosul ăsta al normalității moderne, câti sar la carotide de politicieni pentru minoritatea celor aflați în scaune cu rotile, care nu pot merge la un spectacol de teatru, pentru că nimeni nu le construiește o rampă ? Câți vor apăra drepturile minorității…oamenilor în varsta din România, lăsați să moara de foame, de frig, de boli pentru care n-au bani de medicamente ? Câți se vor arăta iritați de sistemul medical din România, cel în care trebuie să facem campanii personale, zbatându-ne din greu să dotăm spitale de copii și să susținem finaciar operații vitale ? Câți vor înțelege constanta mea preocupare pentru orfelinatele din România, în care vin mereu cu ajutoare și logistică spre a le fi mai bine, când e atât de simpu să mă judece pentru …domiciliul actual ?:))

Normalitatea arată din ce în ce mai bizar, pentru că trebuie să băgăm la înaintare termenul ..”politically correct”. Dreptul la liberă exprimare e tot mai schimonosit, pentru că tăcerea pare să se instaleze tot mai ….majoritar pe orice tema…minoritară. N-avem voie să rănim, să acuzăm și să spunem ce gândim, trebuie doar să ne integrăm, să mergem cu valul european, să ne deschidem mințile – dar asta înseamnă, tot mai grav, să ne astupăm urechile, ochii și gurile. Moartea simțurilor, victoria minorităților, cum ar veni…..

P.S. 1 – În Austria, dezbaterea a pornit de la celebra cântăreață (deși i-aș zice cântăreț, pentru că încă face pipi din picioare), Conchita Wurst, fostul bărbat, care acum e femeie, dar nu poate renunța la barbă. M-am gândit să ilustrez textul cu … Wurst (carnatul:)), dar nu pot să vă stric cheful de viață:))) și pofta de…normalitate.

P.S.2 – La Românii au talent i-am spus unui concurent…travestit, care nu trecea oricum în etapa următoare, că-i dau un Da pentru deschiderea minţilor. Dar, ceea ce am spus în continuare a picat la montaj – adăugasem că mi-ar fi plăcut să ne arate că e dansatorul foarte bun pe care-l cunoşteam din alte spectacole, nu că e…gay…. Deci, am fost corectă…., dar pricinoasă, cum ar spune….minoritatea, dacă ar avea umor.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , ,

544 Responses to “Adam și Eva ?! (Toleranța pe la spatele normalității)”

 1. pengasz@yahoo.com' olga says:

  Mi-ar placea sa fii mentorul meu. I look up to you. You are sensational.

  • claudia.ususan40@gmail.com' claudia says:

   Draga Mihaela,cred cu sinceritate ca gandurile tale ar trebui inchise,cu lacat daca se poate.Nu pot sa cred ce aberati ai putut sa postezi.
   Si acum o intrebare pentru tine.Crezi ca cineva are ceva de invatat de la tine?
   Eu,una ,tot ceea ce pot sa invat de la tine este sa nu ajung ca tine.

 2. carlacleo21@hotmail.com' Andra Di says:

  Nu stiu cum am ajuns sa citesc aceasta dizertatie, dar din pacate am facut-o.
  Ce reiese din randurile de mai sus este ca tanti Radulescu e bosumflata pentru ca i se rapeste ei, si restul persoanelor normale, dreptul la a-si exprima parerile, opiniiile, credintele si preferintele (pentru normalitate evident). Toate bune si frumoase pana aici; in schimb in acelasi discurs ii condamna pe cei care la randul lor isi exprima parerile, preferintele, credintele, etc. Poare tanti n-a fost informata dar, tot ce facem: de la cum ne imbracam, cum ne aranjam parul, la cum ne alegem cuvintele e o forma de exprimare. Acestea fiind spuse nu pot decat sa concluzionez ca madam e o activista pentru libertatea de exprimare atata timp cat ceea ce este exprimat e in concordanta cu standardele ei morale, religioase si… fiziologice.

  • exchange2503@yahoo.com' Marius Veerag says:

   Imi aduc aminte articolul doamnei despre o baba din aeroport care ii atragea atentia despre cum se imbraca la varsta domniei sale. Si imi amintesc vag discursul aprins despre libertatea de exprimare si despre stereotipuri si idei preconcepute despre varsta si despre cum se judeca pe nedrept oamenii unii pe altii. Se pare ca varsta isi spune totusi cuvantul si ca a uitat episodul si lectiile de viata pe care le impartea. Dar e de inteles … multe tanti devin babe mai devreme sau mai tarziu. Dar nu chiar atat de frustrate [dubios avand in vedere atata sex de optima calitate si densitate impartasit pe toate canalele de comunicare] si pline de scarba aproape religioasa fata de unii semeni de alta culoare, orientare, imbracaminte, ruj, rimel, etc. Io daca as fi hair stilistul ei i-as arde parul cu placa. :P

 3. satasparglanasuc@yahoo.com' Mirci LabaDea says:

  RASUFLEASKO NU PACALESTI PE NIMENI
  ITI ARATI CURUL PHOTOSHOPAT SI FACI MISTO DE GAY DOAR PENTRU O RTECLAMA IEFTINA LA FEL CA TINE
  APROPOS, DESPRE CURVE CE PARERE AI ?

 4. aadriana.leonte@yahoo.com' Adriana says:

  Sa nu ai pretentii vreodata sa fii considerata o ‘doamna’, pentru ca nu esti, si nici nu vei fi cu acest comportament si acest limbaj. Pareai cineva civilizat si interesant cand aveai acea emisiune la antea1, probabil a fost un rol bine jucat!

 5. copiutzu1111@yahoo.com' AdyB says:

  Articolul asta ascunde o gandire putin…. arhaica din partea unei femei care se lauda cu faptul ca mereu s-a descurcat singura si a reusit in viata cu puterile proprii.

  Vorbiti de normalitate, dar uitati ca ce era “anormal” pe vremea parintilor nostri e acum considerat absolut firesc; de exemplu faptul ca un cuplu de oameni “normali” (asa cum va place sa ii numiti) se muta impreuna inainte de casatorie.

  Vorbiti de anormalitate si aratati cu degetul spre cuplurile de barbati (sa nu uitam ca exista si cupluri de femei). Nu uitati insa ca… pe vremea parintilor duneavoastra era rusine pentru o femeie cu un copil sa se afiseze in public (ca sa nu mai vorbim de laudat cu asta) cu un barbat mai tanar.

  Si nu in ultimul rand, vorbiti de normalitate, dar…. ce vi se pare mai normal – o femeie care imbatraneste “normal”, asa cum o “ajuta” natura sau una care se modifica atat de mult ca nu se mai recunoaste nici ea cand se priveste in oglinda? E mai normal sa traiesti intelegand ca batranetea e firea lucrurilor sau e mai normal sa traiesti plin de complexe peste care nu poti trece? E mai normal sa introduci in tine corpuri straine (uitativa la bustul propriu) sau sa accepti ca barbat/femeie ca iti place barbatii/femeile pentru ca asa simti?

  Ganditi-va ca de cate ori va afisati decolteul (cel nou) in mod ostentativ, puteti jigni pe cineva mai pudic. Dar noa… poate coniderati ca si astia pudicii sunt o minoritate, asa ca…. sai se duca unde se duc toate minoritatile… noi astia majoritarii avem dreptul sa facem orice oriunde. Cei mai putini au voie doar daca, le dam noi voie. Cam asta e felul in care ganditi acolo… launtric… in inima dumneavoastra?

 6. ione.ella@yahoo.com' Ionela says:

  Bravo! Nu sunt o fana a ta si chiar nu te-am indragit pana acum dar de data asta ai spus lucrurilor pe nume. Ai avut