Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Orașul Albastru din Maroc

oras4

Pare desprins din desenele cu Ștrumfi, însă este de o frumusețe rar întâlnită. Orașul marocan Chefchaouen este în totalitate albastru. Cum este posibil ? Localnicii vopsesc străzile și casele în nuanțe de albastru. Este o tradiție păstrată de marocani de mai bine de 8 decenii.

Ușor asemănător ca arhitectură cu stilul italian datorită străzilor mici și înguste, orașul este unul liniștit, iar frumusețea sa este de nedescris. Localnicii au adoptat acest obicei inedit din anul 1930, albastrul orașului lor simbolizând cerul. Sau Raiul.

Cu toate acestea, se zvonește că nuanțele închise de albastru îi țin la distanță pe țânțarii care le fac zile amare tuturor din acea zonă. Imaginați-vă cum arată și florile colorate pe acest fundal mirific. Din loc în loc, pe străzi și clădiri, sunt așezate flori care ies în evidență prin explozia lor de culori.

Orașul are aproximativ 200 de hoteluri care sunt mai tot timpul pline, mai ales vara. Chefchaouen este vestit pentru imaginile deosebite pe care le oferă turiștilor, însă e bine de știut că nu este singura localitate de acest gen.

În India, orașul Jodhpur este și el drept orașul albastru, culoare cunoscută atribuită și brahmanilor, casta superioară din societatea indiană.

Surse: Wikipedia, http://www.morocco.com

Tag-uri: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Cei mai buni din lume

Am deja o colecție bogată de interviuri și întâlniri memorabile cu oameni care au intrat în istorie, ca fiind cei mai buni din lume… în domeniul lor. Am adunat câștigători de premii Oscar (Robert de Niro, Quentin Tarantino…), câștigători de premii Nobel (Edmund Phelps, Orhan Pamuk…), campioni mondiali sau olimpici (o mulțime de români, de […]

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required