Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

ORDINEA LUCRURILOR

ordinea mihaela

E o vorbă care spune că dacă vrei să-l faci pe Dumnezeu să râdă, să-i povestești planurile tale de viitor… Anecdotă pentru unii sau o chestiune serioasă pentru alții, amenajarea viitorului are totuși sens, dacă nu ești eminamente artist și trăiești de la o stare la alta, de la o ploaie la alta….

N-am să mă refer la marile planuri ale vieții – carieră, căsătorie, copiii, ci la alea mai puțin vitale, dar poate aducătoare de mult mai mult aer proaspăt și bucurie în viețile noastre.
Avem momente când suntem atât de hotărâți să facem un lucru mare, încât nu încetăm să-l povestim tuturor apropiaților, de parcă fără susținerea lor nu s-ar putea întrupa ideea. Un lucru mare în viața oricui poate fi o carte, o expoziție cu lucrări personale, un cd cu cântece pe care le-a cântat toată viața în baie, o călătorie în jurul lumii, un record de Guiness, un film , un vârf de cucerit, o colecție de haine, o competiție sportivă, o petrecere grandioasă, chiar o nuntă sau o surpriză cuiva drag…. Proiecte și idei avem cei mai mulți dintre noi, cei în care mocnește onorabil dorința de a da vieții și alte culori. Plecăm în alergare cu ele, le strigăm în gura mare, dar, la linia de sosire ajung atât de puțini din cei care au plecat…. Împlinirea unui vis, finalizarea unui proiect, ducerea până la capăt a unei idei rămân, cumva, doar în palmaresul celor cu adevărat deteminați, ambițioși și muncitori. Scuze și povești șubrede despre cum era să se întâmple, despre Dacă și cu Parcă și despre ghinion se găsesc la mai toți participanții la cursa proiectelor.. Finaliștii, câștigătorii en titre nu spun baliverne, ci niște povești grozave despre bucuria de a reuși și, cel mai adesea despre proiectul următor.

Rămân o mare admiratoare a tuturor celor în care am văzut ducerea până la capăt a unei idei grozave, împlinirea unui vis la care n-au renunțat niciodată, reușita deplină a planului minuțios urmărit.

Teoriile le știm și rar ne place să le mai auzim o dată, dar un pont bun nu strică niciodată. Îngăduiți-mi să vi-l dau: căutați o cutie de carton solidă, încăpătoare, pe care să puneți o etichetă mare cu numele proiectului. În cutie veți pune toate notițele, decupajele, ideile și amănuntele care țin de proiectul vostru. Veți avea astfel la îndemână și într-o ordine benefică toate cele de trebuință pentru punerea cap la cap a bucăților de proiect. Dacă veți așeza cutia la vedere, veți fi și mai motivat să lucrați constant și să vă duceți la bun sfârșit opera.
Am câteva astfel de cutii care au însemnat proiectele mele de filme documentare, de cărți, proiecte umanitare, decorarea caselor în care am locuit, o petrecere pe care am organizat-o în toate detaliile, emisiuni de televiziune…. Rareori am lăsat vreo cutie de izbeliște și atunci am avut, desigur, o scuză penibilă, ca voi toți.
Mai adaug doar că fiecare proiect dus până la capăt a născut altul, mai bun, mai greu de făcut și fiecare împlinire a visului a însemnat o bucurie pe care nu v-o pot descrie. Trebuie s-o trăiți pe pielea voastră.

Ordinea lucrurilor de făcut în viață ar trebui să conțină, prioritar, câte un gând pe care ne simțim atât de în stare să-l facem, încât să renunțăm brutal la orice “n-am timp”, “mă apuc de mâine”, ” nu am ce-mi trebuie” etc…. Iar dacă facem și ordine în tot ceea ce materializează gândul, suntem deja în finală….

Întrebarea de pus pe gând azi: care sunt primele 3 lucruri pe care ai vrea enorm să le faci în viață, dar n-ai apucat încă ?

Nu uitați, share-ul te duce mai departe, copy-paste-ul te ține încuiat.

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,

2 Responses to “ORDINEA LUCRURILOR”

  1. florentinadaniela_popa@yahoo.com' Flori Dumitrascu says:

    legea atractiei ne guverneaza…alta varianta ar fi cu un “tablou” in care sa lipesti( chestii materiale,imagini) sau scrii ce iti doresti si vazandu-le zilnic le atragi asupra ta…

  2. alexandra_4uuu@yahoo.com' Alexandra Emilia says:

    Foarte bine spus, Mihaela…
    P.S.: Sper sa ajung sa citesc cat de curand ultima ta carte “Cum iubesc barbatii” :) Sunt sigura ca o sa imi placa, la fel ca si celelalte.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Cei mai buni din lume

Am deja o colecție bogată de interviuri și întâlniri memorabile cu oameni care au intrat în istorie, ca fiind cei mai buni din lume… în domeniul lor. Am adunat câștigători de premii Oscar (Robert de Niro, Quentin Tarantino…), câștigători de premii Nobel (Edmund Phelps, Orhan Pamuk…), campioni mondiali sau olimpici (o mulțime de români, de […]

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required