Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Pielea sintetică ce oferă simțul tactil

Untitled

Oamenii de știință progresează pe an ce trece. De curând, o echipă de cercetători din Korea a dezvoltat un nou tip de piele sintetică flexibilă și care poate oferi simț.

Prn urmare, toți cei cu dizabilități pot înlocui vechea proteză cu o tehnologie mai avansată cu ajutorul căreia își pot recupera simțul tactil.

Echipa de cercetători a publicat un studiu în Nature Communications în care detaliază modul în care acea piele sintetică este construită din electroni pentru a imita pielea reală, din senzori care detectează temperatura și umiditatea, iar senzațiile sunt posibile datorită unui fir nano foarte subțire care transmite semnal de la proteză la corp.

Pentru viitor, oamenii de știință vor să accepte provocarea de a conecta pielea sintetică la sistemul nervos al persoanelor cu dizabilități pentru a avea rezultate egale cu un miracol.

Pentru moment nu sunt clare rezultatele, toate cele realizate până în prezent fiind testate pe animale, însă este o promisiune destul de mare pentru domeniul medical și o speranță în viitor pentru persoanele cu dizabilități fizice.

Sursa: Mashable.com

Tag-uri: , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Cei mai buni din lume

Am deja o colecție bogată de interviuri și întâlniri memorabile cu oameni care au intrat în istorie, ca fiind cei mai buni din lume… în domeniul lor. Am adunat câștigători de premii Oscar (Robert de Niro, Quentin Tarantino…), câștigători de premii Nobel (Edmund Phelps, Orhan Pamuk…), campioni mondiali sau olimpici (o mulțime de români, de […]

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required