Renunță la smartphone și te recompensăm!

Apple tree

Dacă videoclipurile explicative cu privire la cât de periculos poate fi telefonul pentru o viață socială normală nu v-au determinat să acordați mai multă atenție realității, iată că trei studenți din Singapore au găsit soluția ideală pentru a vă motiva.

Apple Tree este o aplicație care vă recompensează dacă lăsați telefonul deoparte în momentul întâlnirii cu prietenii sau familia. Scopul este acela de a încuraja comunicarea, și nu virtuală, dintre oameni. Pentru ca Apple Tree să funcționeze este necesară apropierea a două sau a mai multor smartphone-uri. Pe măsură ce timpul trece și acestea nu sunt atinse, iar copacul virtual va crește pe ecran, ba chiar și merele din acesta. După ce fructele sunt numai bune de cules, recompensa despre care menționam anterior se transformă în discount-uri pentru diverse produse.

Ideea celor trei studenți a pornit de la un angajament luat unii față de ceilalți, adică în momentul în care se vor ieși în oraș, pentru a comunica mai mult, să-și lase telefoanele pe masă pe tot parcursul desfășurării întâlnirii.

Pentru aplicația Apple Tree, cei trei au fost desemnați câștigătorii premiului Splash Awards, o competiție anuală în domeniul IT pentru tinerii studenți din Singapore, premiul constând în 30.000 de dolari oferit de Societatea de Computere din Singapore.

Aplicația va fi disponibilă anul viitor. Credeți că va avea un efect pozitiv?


Sursa: Buzzfeed.com

Tag-uri: , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Cei mai buni din lume

Am deja o colecție bogată de interviuri și întâlniri memorabile cu oameni care au intrat în istorie, ca fiind cei mai buni din lume… în domeniul lor. Am adunat câștigători de premii Oscar (Robert de Niro, Quentin Tarantino…), câștigători de premii Nobel (Edmund Phelps, Orhan Pamuk…), campioni mondiali sau olimpici (o mulțime de români, de […]

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required