Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

CELE MAI COMUNE GREŞELI DE MACHIAJ

Greseli machiaj

Nu suntem make-up artists, dar avem nevoie de nişte noţiuni de bază. Nu ne-am născut învăţaţi, dar măcar am putea să învăţăm din greşelile noastre şi ale altora. Există nişte reguli bine conturare atunci când te machiezi. Află cum trebuie să o faci corect.

1. Fondul de ten nu se aplică niciodată pe un ten uscat sau pe pielea uscată

Ai observat că atunci când te dai cu pudră pe pielea uscată, pielea începe să se exfoliază? Poţi evita look-ul aglomerat şi exfoliat aplicând o cremă hidratantă înainte să aplici fondul de ten.

2. Alegi nuanţa greşită de fond de ten

Înainte să cumperi fondul de ten, asigură-te că l-ai testat pe piele şi că nuanţa aleasă e la fel sau apropiată de a ta.

3. Machiaj strident sau în exces

Un machiaj strident sau în exces îmbătrâneşte. Nu trebuie să îţi concentrezi atenţia pe toate zonele feţei, numai una trebuie accentuată. Spre exemplu, dacă foloseşti o nuanţă de ruj stridentă, nu folosi un fard de pleoape la fel de strident.

4. Sprâncene prea subţiri

Dacă tu sau cosmeticiana aţi umblat la sprâncene, atunci singura soluţie e să le laşi să crească. Un tratament cu ricin ajută. Până atunci poţi masca cu un creion care să se potrivească cu nuanţa părului.

5. Conturul buzelor peste linia naturală

Ai buzele subţiri şi vrei să le dai un aspect voluminos? Stiliştii spun că trebuie să le conturezi cu un creion de aceeaşi nuanţă cu rujul aplicat, doar că trebuie aplicat puţin peste linia naturală. Evită să foloseşti conturul dacă nu ştii cum să îl aplici. Poţi să foloseşti un lip gloss cu efect de mărire.

6. Foloseşti prea mult sclipici

Toate fardurile, inclusiv fondul de ten, sunt cu sclipici. Efectul pe care îl creezi atunci când foloseşti glitter-ul în exces este unul de prost gust. Dacă vrei să foloseşti glitter, nu exagera! Foloseşte-l doar pe pleoape, fondul de ten cu sclipici dă impresia că eşti făcută din aur.

7. Îţi încarci genele

Atunci când foloseşti rimelul în exces genele tale arată ca nişte păianjeni mici. Nu exagera cu rimelul şi curăţă bine peria înainte să aplici rimelul pe gene.

8. Fardul de obraz în exces

Atunci când folosim blush-ul trebuie să avem grijă să dăm un look cât mai natural obrajilor, altfel riscăm să arătăm caraghios.

9. Excesul de anticearcăn

Cearcănele sau pungile de sub ochi nu dispar ca prin magie dacă foloseşti mai mult anticearcăn. Ca să scapi de cearcăne ai nevoie de multă odihnă şi hidratare. Dacă vrei totuşi să foloseşti anticearcăn, întinde-l şi pe pomeţi, nas sau frunte. Nu trebuie să fie vizibil.

10. Prea mult fard pe pleoape

Mult machiaj pe pleoape te poate face să arăţi ca un clovn. Neuniformizarea fardului duce la un aspect ieftin. Dacă foloseşti un fard necorespunzător se va aduna şi la aspectul ieftin se va adăuga şi “inestetic”. Dacă nu ştii să foloseşti fardul de pleoape, nu exagera cu el. Aplică doar un highlighter de culoarea pielii.

Tag-uri: , , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Articole similare

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required