Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Gadget-ul care-ți spune câte calorii au alimentele

gadget

Ușor-ușor gadget-urile intră și în industria alimentară. Nu în sensul comestibil, ci ca gardieni ai sănătății noastre.

Un nou concept face furori în lumea digitală. Este vorba despre SCiO, un senzor de molecule, de dimensiune mică. A primit și certificat din partea Consumer Physics Inc., proiectul luând naștere în Israel la Tel Aviv.

Haideți să vedem cum funcționează. Să zicem că mergeți la cumpărături în piață sau la supermarket și, chiar dacă nu urmați o dietă specială, doriți să vedeți cam câte calorii conține un măr, de exemplu. Gadget-ul SCiO are un senzor care, odată amplasat deasupra produsului, îl scanează prin apăsarea unui buton timp de două secunde. Apoi, rezultatul va apărea pe ecranul smartphone-ului personal cu ajutorul aplicației special creată pentru gadget. SCiO analizează instant compoziția unui produs, grăsimi, calorii, you name it!

SCiO există, momentan, doar ca prototip, însă, creatorii au lansat o campanie pe Kickstarter pentru a putea atrage investitori. Aveau nevoie de doar 200.000$. Surpriza a fost aceea că mai mult de 11.000 de oameni s-au anunțat a fi suporteri financiari ai acestui concept, SCiO beneficiind, în prezent, de 2.5 milioande de dolari pentru desfășurarea proiectului.

Este absolut normal să se întâmple una ca asta. Sănătatea noastră înainte de toate, nu?

Iată și un videoclip demonstrativ SCiO:

SURSA: Kickstarter

Tag-uri: , , , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Articole similare

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required