Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Progresul medicinii regenerative – Vaginul Artificial

A scientist at the Wake Forest medical centre, demonstrates the process to engineer vaginal tissue.

Un infografic publicat recent în New York Magazine a scos la iveală impresionanta evoluție a proteticii (termen medical – proteze).

Replaceable Me

Din luna aprilie există și vaginul artificial. Acesta din urmă reprezintă dovada progresului medicinii regenerative de-a lungul anilor.

În timpul show-ului transmis live pe HoffPost, reporterul Matthew Giles, care a stat de vorbă cu creatorii acestei proteze, i-a explicat prezentatorului Ricky Camillieri cum au fost concepute aceste vaginuri:

Se extrag celule din organele genitale și se folosește un suport pe care se depun acele celule. Când se realizează implantul propriu-zis, se formează cavitatea, iar organismul se adaptează. Două din patru femei care au trecut printr-o astfel de procedură la Spitalul Universitar Wake Forest au putut avea menstruație.

Această proteză este concepută pentru paciente care suferă de sindromul Mayer-Rokitansky-Kuster-Hauser, însemnând absența sau dezvoltarea foarte lentă a organului reproducător. Cu ajutorul reconstrucției, femeile vor putea avea o viață sexuală normală, fiind asigurată și procrearea.

Puteți viziona conversația în materialul video de mai jos.


Sursa: Huffington Post

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Articole similare

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required