Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Case pentru copaci

copaci1

Fondată în 2006, Vo Trong Nghia Architects este o companie de arhitectură din Vietnam. Sunt mai mult de 40 de arhitecți și ingineri angajați care lucrează împreună la materializarea proiectelor culturale, rezidențiale și comerciale din toată lumea.

Experimentând cu lumina, apa și vântul, folosind, în același timp, și minerale naturale, Vo Trong Nghia Architects caută în permanență noi metode de design arhitectural pentru a crea un mediu verde, însă adaptat caracterului modern al secolului XXI și care să mențină linia asiatică a clădirilor.

Astfel, aceștia au realizat un prototip ca răspuns la urbanizarea tuturor orașelor din Vietnam. În cadrul Ho Chin Minh, un oraș vietnamez în care există un procent de doar 0.25% de verdeață, s-au construit așa-zisele case pentru copaci. Schema complexului rezidențial cuprinde cinci boxe individuale dedicate plantării copacilor. Straturile subțiri de pământ și scurgerile care servesc drept bazin rețin apa și, astfel, riscul inundărilor este foarte scăzut.

Proiectul a costat 156 de mii de dolari. Pereții din exterior sunt construiți din bambus, iar în interior sunt susținuți de cărămizi. Această inițiativă reprezintă o campanie pentru salvarea naturii, mai ales a copacilor, principalele surse de oxigen.

Tag-uri: , , , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required