Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Îi plăcea supa de cuvinte groase – Ariel Malka

thick soup

Dacă ați citit vreodată sau măcar ați încercat să citiți Ulysses de James Joyce, înseamnă că sunteți familiarizați cu stilul întortocheat de cuvinte și fraze pe care-l abordează în scrierile sale împreună cu o tentă de obscuritate. Ulysses poate fi o carte amuzantă, însă recenziile nu spun același lucru despre ea ci, mai degrabă, că ar fi foarte frustrant să o citești. Este o carte care te face să te gândești constant la acțiunea de a citi.

Aici intervine aplicația lui Ariel Malka care transformă și se joacă prin contactul cu cititorul. Mai precis, Malka cercetat textul în sine și a realizat un experiment numit He liked thick word soup (îi plăcea supa de cuvinte groase). Acesta din urmă este un joc care are menirea de a duplica sentimentul de a citi și de înțelege ce a vrut Joyce să spună în cartea sa.

Disponibil pentru iOS sub forma unei aplicații, jocul conține fraze întregi din Ulysses ca niște linii întortocheate și pentru a le putea citi, va trebui să dezlegi acele linii prin atingeri.
Este un mod amuzant și creativ de a citi o carte dificilă, însă acest joc este conceput mai mult pentru educarea copiilor și instigarea la cultură. Ceea ce este mai interactiv, atrage. Prin urmare jocul ar putea revoluționa, în viitor, sistemul educațional.

Sursa: fastcodesign.com

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required