Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Un mesaj emoționant pentru cei ce critică provocarea găleții cu gheață

teaserbreit

Internetul a fost bombardat de filmulețe în care personalități din întreaga lume și oameni simpli își toarnă găleți cu apă și gheață pe cap. Este vorba despre provocarea ALS Ice bucket Challenge ce are un scop caritabil. Acela de a strange fonduri pentru pacienții care suferă de scleroză amiotrofică laterală. Aceasta din urmă, cunoscută și ca boala Lou Gehrig, se caracterizează printr-o pierdere progresivă a anumitor celule nervoase ale creierului și măduvei spinării denumite neuroni motori. Neuronii motori comandă mușchii voluntari, muschi care fac posibilă mișcarea.

ALS este o boală progresivă, invalidantă, degenerativă, fatală. Mersul, vorbitul, mâncatul, înghițitul și alte funcții fundamentale devin din ce în ce mai dificile cu timpul. Rata de supraviețuire a celor ce suferă de această boală este de la 2 la 5 ani.

Circa 5-10% din oamenii cu ALS prezintă o formă moștenită a bolii. Scleroza laterală amiotrofică nu este contagioasă.

Anthony Carbajal a fost diagnosticat cu ALS la 26 de ani. Anthony vrea să transmită un mesaj tuturor celor care se plâng de faptul că primesc foarte multe notificări pe Facebook legate de această campanie.

Tânărul este foarte speriat de ceea ce i se va întâmpla. Este conștient că nu va mai putea vorbi și nu se va mai putea mișca. În clip Anthony ne arată că este alături de mama sa, care suferă de aceeași boală, cu speranța că nu vor mai exista jigniri și critici la adresa celor care mai au de trăit între 2 și 5 ani pentru că nu se vrea investirea banilor și în dezvoltarea unei soluții medicamentoase sau de orice alt fel pentru a prelungi viața celor suferinzi.

Tag-uri: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required