Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Walk in her shoes, o campanie inedită inspirată din cazul Elizei

Elizabeth-portrait-crop

De curând, Care – o asociație ce luptă împotriva sărăciei în mai mult de 80 de țări din întreaga lume și acordă în permanență ajutor persoanelor aflate în dificultate -, a lansat Walk in Her Shoes, o campanie worldwide inspirată din trista poveste a Elizei, o fetiță din Africa devenită celebră pe când avea doar 7 ani.

Eliza, la fel ca alți copii africani de vârsta ei, nu știa ce e copilăria și pleca la drumuri lungi prin locuri periculoase, în picioarele goale, pentru a aduce apă familiei. Apă care nu era nici măcar potabilă dar, fără de care nu puteau supraviețui. Eliza nu mergea la școală pe atunci, căci era implicată, ca mulți alți copii din Africa, în treburile gospodărești cărora părinții nu le făceau față – în cazul ei, căratul unor recipiente mari și extrem de grele cu apă. Și fiecare pas pe care-l făcea, în fiecare zi, o ducea tot mai departe de viața normală a unui copil de vârsta ei.
Eliza era doar unul dintre miile de copii africani condamnați la o viață mizeră, un copil expus pericolului zi de zi, o fetiță ce-și petrecea anii cei mai dulci ai copilăriei aducând familiei apa cea de toate zilele – însă una infestată.

Prin campania Walk in Her Shoes, Asociația Care trage un semnal de alarmă asupra lipsei apei în multe comunități africane și, mai ales, asupra calității ei.

Pentru înscrierea în campanie, în semn de solidaritate cu povestea Elizei și pentru a ajuta la purificarea puțurilor cu apă folosite de comunitatea masaai din Kenya, cerințele sunt minime: achitarea unei taxe de înscriere, înregistrarea ca participant prin completarea unui formular, stabilirea unei perioade pentru mers și cei 10.000 de pași parcurși zi de zi, timp de o săptămână. Monitorizarea va fi făcută cu ajutorul unui device numit pedometru, o jucărie inteligentă purtată de fiecare participant, care motivează și încurajează mișcarea, și pe care asociația îl va trimite tuturor celor înscriși în campanie, împreună cu un mic ghid de fundraising.

Walk in Her Shoes, o campanie de solidaritate și de ajutorare a populației africane lipsite de apă potabilă este, în același timp, și o inițiativă sănătoasă.

Aveți povestea Elizei în materialul video de mai jos, iar pentru cei ce doresc să participe la această campanie, aveți aici și link-ul Asociației Care.

Sursa: CARE INTERNATIONAL

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required