Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

10 rețete de mic dejun-uri care-ți vor împrospăta dimineața

mic dejun

Micul dejun face parte dintr-un ritual sănătoas pentru oricare dintre noi. De aceea este foarte important ca prima masă din fiecare zi să fie extrem de sănătoasă și hrănitoare.

De cele mai multe ori, la micul dejun ne rezumăm la omlete sau sandwich-uri făcute în grabă. Nu sunt totuși alegeri foarte bune. Cei de la Care2 ne dau 10 sugestii de mic dejunuri foarte sănătoase pe care merită cu sigurnață să le încercăm.

1. Iaurt dietetic cu banane și caju – alegerea unui iaurt trebuie să fie făcută cu mare atenție. Atenție la informațiile nutriționale. Prepararea acestui tip de mic dejun este foarte simplă. Feliați banana în mici bucăți care se pot amesteca cu caju-ul și iaurtul.

2. Fulgi de ovăz cu dovleac – o combinație foarte sănătoasă, care contribuie la o digestie corectă și ușoară. Pentru gust, puteți adăuga o lingură de miere sau puțin zahăr.

3. Avocado cu pâine prăjită – în loc de banalul unt puteți întinde pe pâinea prăjită o pastă de avocado preparată în casă cu un strop de lămâie și miere.

4. Smoothie – o rețetă foarte simplă de smoothie înseamnă să amesteci banana cu spanac și pătrunjel sau banane cu căpșune și alte fructe. Practic, poți crea orice tip de smoothie cu fructele tale preferate.

5. Tofu sub formă de omletă – o rețetă care necesită puțin mai mult timp de pregătire dimineața. Dacă dispui de el, poți prepara un tofu cu două ouă, usturoi, ulei de măsline, lapte și câteva linguri de apă.

6. Pudding de Chia – semințele de chia au o valoare nutrițională ridicată. Rețeta de Pudding Chia este asemănătoare cu oricare alta pentru prepararea unei budinci.

7. Prăjiturele cu coacăze – este indicat să le prepari cu o seară înainte și poți folosi lapte din abundență pentru un gust mai fin. Doar să ai grijă să porționezi bine coacăzele pentru fiecare prăjitură în parte.

8. Ovăz – dimineața poți folosi ovăzul în aproape orice preparat. Cea mai simplă metodă de preparare a ovăzului este amestecarea lui cu lapte și ou pentru obținerea unei paste nutriționale care poate fi gătiă la cuptor.

9. Omletă vegană – folosește ouă bio și lapte de soia împreună cu pătrunjel și oregano. Amestecul este similar cu cel dintr-o omletă normală. Gustul este extraordinar și valoarea nutrițională este excelentă.

10. Batoane granola – aceste batoane se pot prepara de cu seară. Ai nevoie de ovăz, puțină făină, sare, lapte, scorțișoară, fructe confiate, nuci sau orice alte fructe. Întregul amestec de modelează după imaginația fiecăruia și se introduce la cuptor.

Poftă bună!

Tag-uri: , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required