Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Autoportret Alzheimer

port1

În anul 1995, un artist din Marea Britanie, William Utermohlen, a fost diagnosticat cu Alzheimer. Boala aceasta este destul de gravă, iar una dintre părțile ei cele mai dureroase este pierderea memoriei. Înainte de a muri în 2007, acesta și-a pictat potretul din memorie vrând să documenteze pașii acestei boli.

Soția sa, Patricia, a explicat de ce aceste imagini au un puternic impact emoțional:

În aceste potrete putem observa cu ochiul liber faptul că William și-a exprimat vizual teama, tristețea și disperarea ce îl distrugeau pas cu pas.

Nu avem căderea de a judeca dacă boala a cauzat artistului pierderea talentului sau, pur și simplu, memoria i-a fost grav afectată, însă ceea ce putem aprecia este puterea sa de a documenta treptat, pe propria piele, evoluția nemiloasă a bolii Alzheimer de care suferea.

Sursa: Boredpanda.com

Tag-uri: , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required