Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Despre virusul Ebola în 94 de secunde

ebola

În presa scrisă și online am putut sesiza faptul că s-a pus accentul insistent pe posibile infestări cu Ebola în mai multe țări. Pentru a putea înțelege mai ușor ce presupune acest virus, BuzzFeed a conceput un material video în care sunt oferite informații cu privire la orginile bolii și cum poate afecta aceasta organismul uman.

Trecem rapid în revistă câteva caracteristici ale febrei hemoragice Ebola. Aceasta din urmă are o rată de letalitate de până la 90% la om (cea mai mare mortalitate într-o boală infecțioasă, cu excepția rabiei) și survine din focare epidemice localizate în Africa Centrală și Africa de Vest). Se presupune că liliecii frugivori din familie Pteropodidae sunt gazdele naturale ale virusului Ebola.

Virusul Ebola este introdus în populația organismul umană după un contact strâns cu sângele, secrețiile, organele sau fluidele biologice ale animalelor infectate: cimpanzei, gorile, lilieci frugivori, antilope de pădure și porci spinoși. Boala, apoi, se propagă în comunități prin transmitere interumană, ca urmare a contactului direct (piele lezată sau mucoase) cu sângele, organele, secrețiile sau lichidele biologice (urina, saliva etc.) ale persoanelor infectate, sau prin contact indirect – prin intermediul mediilor contaminate cu aceste lichide.

Iată ce alte informații utile mai puteți afla în doar 94 de secunde:

Sursa: Buzzfeed.com; Wikipedia.com

Tag-uri: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required