Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Ai tupeu să fii fericit?

fericire

Vrei fericire? Cu toții vrem, dar adevărul este că ne sperie gândul de a fi fericiți. Ți-e frică de fericire pentru că dacă te obișnuiești cu ea, nu o să vrei să te mai simți în altfel în viața ta. Newsflash: Toată lumea e speriată de fericire, nu doar tu.

De ce sunt oamenii nefericiți? Pentru că habar nu au ce-i fericirea în adevăratul sens al cuvântului. Nu ar ști nici dacă i-ar lovi o cărămidă de fericire în față. Asta e problema cu care ne confruntăm toți.
Deci, ce e fericirea ? Ne-o dorim, sperăm la ea, dar, adevărul este că nici măcar nu căutăm în locurile potrivite.

Nu am recunoaște fericirea nici dacă ar veni sub forma unei persoane cu pancartă-n brațe pe care ar scrie: „Eu sunt fericirea. Chiar eu sunt!”.

Fericirea nu vine sub aceleași forme pentru toată lumea pentru că epoca tehnologiei în care trăim ne-a răpit până și entuziasmul. Nu mai suntem unici pentru că ne luăm informații de pe Internet și ne inspirăm viața din pop-culture-ul care ne înconjoară. Vrem să fim la fel cum sunt cuplurile din sitcom-uri și vrem să avem un grup de prieteni ca în “How I Met Your Mother“ cu care să coexistăm într-un nucleu al fericirii și prieteniei până la sfârșitul zilelor.

Dar de ce mereu căutăm să imităm ceva și nu știm să ne creăm standarde proprii de fericire?
De-a lungul timpul am descoperit că fericirea este o zână care-și are culcușul în lucrurile simple și-n gesturile mici. Este o floare care îmbobocește în recunoștiință și în politețe fără strop de fățărnicie. Ești fericit atunci când îți toarce pisica sau când te uiți cum doarme persoana iubită sau cum îi miroase pielea atunci când dormi la pieptul lui sau gustul mâncării făcută de tine.
Fericirea e recunoașterea anotimpurilor după mirosurile copilăriei, un somn bun după o zi grea de muncă sau un pahar cu vin băut seara la lumina lumânărilor.

Fericirea e atât de mică, atât de ușor de trecut cu vederea încât nici nu ai timp să o conștientizezi. Trebuie să ai curaj să fii fericit!

Trebuie să deschizi cutia cu vulnerabilități și să fii un fraier cu tupeu. Nu e chiar facil, dar trebuie să fii dispus să treci peste norme și să nu-ți mai pese de ceea ce cred alții.
Spune ce crezi și bucură-te de tot ceea ce te înconjoară! Chiar și de melcul pe care îl întâlnești după o ploaie rapidă de vară!

Tag-uri: , , , , , , , , ,

One Response to “Ai tupeu să fii fericit?”

  1. alina.gimmelsberger@gmx.at' Alina says:

    multumesc pentru cadoul de ziua mea ( 09.06) ! eu chiar sunt un “fraier cu tupeu” :-) si da, atunci cand e cazul, am tupeul si curajul sa fiu fericita si sa savurez…

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required