Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Alergi ca o fată, arunci ca o fată… de ce e o insultă până la urmă?

like a girl

Ce înseamnă asta, de fapt? Ne-am obișnuit cu această expresie. Atât de mult, încât o ignorăm, iar sensul ei negativ nu mai afectează nicio femeie. De ce lucrurile trebuie să se desfășoare așa?

Lauren Greenfield, regizorul documentarului The Queen of Versailles, și-a propus, printr-un parteneriat cu un cunoscut brand de produse feminine, Procter&Gamble, să redefinească sensul expresiei: Ca o fată (Like a Girl). Lauren spune că această expresie ar trebui privită ca un punct forte al feminității, nu o bilă neagră în mentalitatea colectivă.

Astfel, cu ajutorul agenției de publicitate Leo Burnett din Chicago, a realizat un video prin care demonstrează că, odată ajunse la pubertate, femeilor le scade drastic nivelul de self confidence (încredere în sine).

Regizoarea a provocat adulți și minori să exemplifice “ca o fată”, o serie de gesturi: lupta, aleargarea, aruncarea. Adulții au afișat mișcări prostești, umilitoare chiar, iar minorii au adoptat o atitudine de învingător, neînțelegând, de fapt, ce înseamnă ca o fată.

Concluzia la care s-a ajuns a confirmat ceea Lauren și-a propus să dovedească prin acest mic experiment: a te comporta ca o fată înseamnă a fi puternic, încrezător și învingător.

Sursa: Adweek.com

Tag-uri: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required