Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Atenție, iubitori de câini, vă vorbește cel mai bun prieten al omului!

dog hug

În momentul în care am hotărât să primim în sânul familiei un cățel, ne asumăm o mare responsabilitate. Probabil ați auzit foarte des această replică. Însă, există multe cazuri în care acești cei mai buni prieteni ai omului sunt abandonați sau chiar torturați.
Sunt 20 de lucruri esențiale pe care orice iubitor de câini ar trebui să le cunoască… chiar de la animalul său de companie.

1. Nu mă ignora. Știi foarte bine că mai mult de 10-15 ani nu trăiesc. Pentru mine înseamnă o eternitate atunci când nu ești lângă mine. Mă doare sufletul când nu știu unde ești.

caine1

2. Du-mă în locuri noi să cunosc alți oameni și alte animale prietenoase. S-ar putea să mă tem de ei prima oară, dar dacă mă mângâi și treci împreună cu mine prin aceste experiențe, voi învăța să am mai multă încredere atât în tine, cât și în alții.

caine2

3. Nu mă alunga când apare un nou membru în familie. Este și familia mea și mi-aș dori să o protejez așa cum fac și pentru tine.

caine3

4. Nu te mai supăra când sar. Te iubesc atât de mult și, uneori, mă bucur atât de mult că te văd, încât vreau să te îmbrățișez.

caine4

5. Învață-mă lucruri noi. Îmi doresc să te fac fericit, așa că, arată-mi tot ce vrei să fac pentru tine. Să învăț lucruri noi mi se pare un bun prilej de a face exerciții și e mai interactiv decât o banală plimbare în parc.

caine5

6. Nu te enerva și ai răbdare cu mine. Nu îți înțeleg limba, dar mă străduiesc să învăț. Dă-mi timp să înțeleg ce vrei de la mine pentru că tot ceea ce vreau să fac este să îți fac pe plac.

caine6

7. Nu-ți elibera energia negativă asupra mea. Indiferent de modul în care a decurs ziua ta, eu sunt întotdeauna fericit să te văd și aș face orice să îți fac ziua mai frumoasă.

caine7

8. Protejează-mă atunci când mi-e frică. Mă simt întotdeauna mai bine când sunt cu tine și îmi va lua ceva timp să înțeleg lucrurile noi care nu-mi vor face rău.

caine8

9. Știu că ești ocupat, dar încearcă să petreci puțin timp și cu mine în fiecare zi. Pentru mine, fiecare minut alături de tine este fericire pură.

caine9

10. Nu mă lăsa afară când e prea frig sau prea cald. Nu am unde să mă duc într-un loc răcoros sau călduros, după caz. Nu știu cum să fug când sunt pus în dificultate.

caine10

11. Nu uita de micile lucruri care mă mențin sănătos și fericit. Mă simt bine dacă mă tunzi când e cald afară. Știai că mă pot îmbolnăvi dacă dinții mei sunt murdari? Doar de cinci minute din timpul tău am nevoie. Nici mai mult, nici mai puțin.

caine 11

12. Ai încredere în mine. Eu îți sunt loial și te iubesc, deci te rog să te încrezi în mine. Tu însemni totul.

caine12

13. Nu sta supărat pe mine. Înțeleg că muncești, că ai prieteni, dar eu numai pe tine te am.

caine13

14. Vorbește cu mine. Poate nu înțeleg ce spui, dar îți înțeleg tonul și gesturile.

caine14

15. Fii bun cu mine. Indiferent de modul în care mă tratezi, nu voi uita niciodată. Cu cât mă iubești mai mult, cu atât legătura noastră va deveni mai strânsă.

caine15

16. Te rog să nu mă lovești. Am dinți care ți-ar putea zdrobi oasele cu ușurință, însă aleg să nu te mușc pentru că te iubesc. Dacă am făcut ceva greșit, îmi pare rău. Nu am vrut să te enervez, așa că, învață-mă să înțeleg și să nu mai repet. Aș prefera să-ți arăt afecțiune.

caine16

17. Anunță-mă când am făcut ceva corect. Nimic pe lumea asta nu m-ar face mai fericit. Pot să-mi dau seama când ești mulțumit de mine și, dacă observ un zâmbet pe fața ta, voi ști ce să fac data viitoare. Încă o dată, încă o dată și încă o dată…

caine17

18. Fii atent la mine când am un comportament ciudat. Înainte să tragi vreo concluzie spunând că nu vreau să cooperez, verifică-mi starea. S-ar putea să fie ceva care mă deranjează. Inima poate să-mi îmbătrânească, poate mi-e rău sau aș putea fi chiar în dureri.

caine18

19. Să ai grijă de mine pe măsură ce îmbătrânesc, așa cum ai avut când am fost doar un pui. Când eram mai tânăr mă mângâiai. Petreceai atât de mult timp jucându-te cu mine. Blana mea, acum, poate nu mai e atât de fină și nu mai sunt nici mic, însă iubirea mea pentru tine crește din ce în ce mai mult.

caine19

20. Fii alături de mine când plec în călătorii dificile. Înțeleg că este greu pentru tine dar, te rog, stai cu mine până la sfârșit. Totul e mai ușor, mai sigur și mult mai bine dacă ești lângă mine. Ține minte: Te iubesc!

caine20

Sursa: Reshareworthy

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , ,

One Response to “Atenție, iubitori de câini, vă vorbește cel mai bun prieten al omului!”

  1. simcat2001@yahoo.com' Simona Catana says:

    Felicitari !!! Nu v-am cunoscut in aceasta lumina, recunosc, este o surpriza dintre cele mai placute !

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required