Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Cum să faci o primă impresie bună ?

prima impresie

Am auzit de nenumărate ori: Prima impresie contează. Da, e adevărat. Prima impresie e mai puternică decât ne putem imagina. Potrivit oamenilor de știință, creierul nostru asimilează instant informații verbale și non-verbale atunci când cunoaștem pe cineva pentru prima oară sau ne uităm la o poză cu ei.

Studii recente arată că primele impresii sunt făcute chiar în fracțiuni de secundă și nu doar din întâlniri face-to-face. Putem să ne facem o idee despre o persoană doar uitându-ne la pozele lor de pe Facebook și, tot potrivit studiilor recente, femeile pot determina dacă un bărbat va fi un tată bun doar uitându-se la el.

Fie că e vorba de un interviu pentru un job sau prima întâlnire, primele impresii sunt puternice și pot fi foarte greu de schimbat. Iată ce trebuie să știi despre primele impresii și cum să faci o impresie bună.

1. Prima impresie se formează încă din primele secunde

Potrivit unui studiu făcut de Universitatea Princeton, din 2006, ai nevoie doar de o zecime de secundă ca să judeci o persoană după aspectul feței. Cercetătorii implicați în studiu au mai descoperit și că atractivitatea și cât de încredere pare o persoană sunt aspectele pe care le analizăm primele.

2. Prima impresie e greu de schimbat

Primele impresii sunt atât de puternice încât pot să combată orice alte informații descoperite ulterior. Potrivit unui studio recent, o persoană poate să determine orientarea sexuală a altei persoane bazate pe prima impresie, chiar dacă află ulterior că au avut o impresie greșită.

3. Există o serie de factori care determină prima impresie

Atunci când vine vorba despre un interviu pentru un job, felul în care te imbraci și cât de ferm strângi mâna angajatorului au un mare impact asupra primei impresii. Potrivit unui studiu din 2009, publicat în jurnalul Personalitate și Buletinul Psihologic Social, atât stilul cât și postura pot juca un rol important în primele impresii, în timp ce un alt studiu susține că felul în care strângi mâna angajatorului la finalul interviului face diferența. O strângere de mână slabă poate crea impresie de pasivitate, așa că ai nevoie de o stranger de mână fermă.
De asemenea, tot potrivit aceluiași studiu, tonul și timbrul vocii tale joacă un rol important în determinarea primei impresii.

4. Dacă vrei să faci o impresie bună, fă-o live!

Potrivit psihologului Jeremy Biesanz, impresia formată live e diferită față de cea din online sau dintr-un video. Atunci când cunoști pe cineva pentru prima oară ții, dacă persoana respectivă creează o impresie bună atunci poți avea încredere în ea mai ușor.

5. Atitudinea

Atitudinea joacă un rol important, alături de gesturi și mimică. Prima impresie e marcată de felul în care vorbești, câte ticuri nervoase ai, dar și de cât de relaxat ești. Fie că e vorba de un interviu, o primă întâlnire sau orice altceva, o persoană relaxată va avea de câștigat.

E oficial! Până și știința confirmă faptul că prima impresie contează!

Tag-uri: , , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required