Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Ghidul reîncălzirii resturilor de mâncare

mancare

Nu există nimic mai mișto pe lumea asta ca atunci când descoperi în frigider resturile de aseară. E ca și cum ai câștiga la pariuri.

Resturile păstrate cu rigurozitate în frigider pot, într-adevăr, constitui un prânz rapid și te pot scuti de gătit. Una peste alta, salvează vieți. :)) Asta până când le reîncălziți. O cină gustoasă se poate transforma într-un prânz trist și asta se întâmplă din cauza faptului că nu procedați corect.

Nu vă așteptați să băgați în cuptorul cu microunde pastele de aseară și să fie și gustoase. Reîncălzirea, ca și congelarea, este o artă. Unele mâncăruri se încălzesc repede și bine la microunde, în timp ce altele necesită adăugarea uleiului și acoperirea recipientului pentru a nu face un dezastru.

Apoi, există și anumite feluri de mâncare care nu trebuie NICIODATĂ reîncălzite.

1.Ouăle – potrivit site-ului Consumerist, nu ar trebui niciodată reîncălzite. Mâncați-le reci (oricum sunt bune și așa) sau aruncați-le.

2. Pizza – Orice ați face, stați departe de microunde. Nici cuptorul nu este o opțiune pentru că durează prea mult. Bon Appetit spune că putem reîncălzi pizza într-o tigaie acoperită (fără a adăuga ulei) timp de 3-4 minute pentru a obține cele mai bune rezultate.

3. Supe – Supele au fost gătite pe aragaz. Așa ar trebui și reîncălzite. Adăugați ¼ – ½ de cană cu apă pentru a preveni evaporarea.

4. Muffins (brioșe) – Încălziți-le la cuptor la o temperatură de 350 de grade. Să aveți grijă să lăsați destul timp pentru temperatura caldă să treacă prin tot conținutul produsului. În general, trebuie lăsate 15 minute și alte 3 minute adiționale în cuptorul stins.

5. Friptura Bon Appetit spune că o friptură bună nu devine mai gustoasă după o noapte în frigider. Însă, poate fi comestibilă. Cea mai bună cale de a reîncălzi friptura este de a o tăia în bucățele mici, apoi, cu puțin ulei, pusă într-o tigaie pe aragaz, la foc mic.

6. Legumele preparate la cuptor – Și în acest caz este valabilă ideea că dacă sunt gătite la cuptor, atunci trebuie reîncălzite la cuptor.

7. Paste – Microundele distrug pastele, cuptorul le usucă. Dacă ar fi să le reîncălzim cumva, într-o oală cu puțin ulei ar fi soluția. Însă, ele sunt gustoase și reci.

8. Mâncarea din caserole – Sunt ok de reîncălzit la microunde, însă nu uitați să acoperiți caserola cu folie specială (nu de aluminiu că vă explodează cuptorul) apoi găurită pentru a elimina aburii.

9. Cafeaua – Cel mai bine savurați cafeaua fierbinte, imediat după preparare. Dacă, totuși, vreți să o reîncălziți, câteva secunde la microunde și e bună de băut. Însă, este limpede că nu va avea același gust.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required