Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Ține un jurnal ca să îți îmbunătățești eficiența la muncă

jurnal

Potrivit unui studiu făcut de Harvard Bussiness School, dacă îți rezervi 15 minute, la sfârșitul zilei, ca să scrii într-un jurnal tot ce ai făcut în ziua respectivă, o să îți îmbunătățească eficiența la munca.

“Atunci când oamenilor li se dă timp să aprofundeze o situație aceștia devin mai încrezători în propriile forțe. Ca urmare, se implică mai mult în ceea ce fac”, susține profesorul de la HBS, Francesca Gino.

Gino și echipa ei au făcut o serie de experimente pentru a dovedi ipoteza lor. Au format grupuri de angajați noi și i-au împărțit în două: un grup care scria în jurnal și un grup care nu scria. Aceste două grupuri au fost monitorizate timp de zece zile. Rezultatul: cei care scriau în jurnal au arătat o performanță cu 22.8 % mai mare decât celălalt grup.
Rutina zilnică de a ține un jurnal te ajută să îți contorizezi reușitele și eșecurile, informații pe care le poți folosi ulterior pentru a-ți îmbunătăți performanțele sau chiar stilul de viață.
Un studiu psihologic arată că scrierea în jurnal te ajută să îți îmbunătățești nu doar performanța la muncă, ci și memoria. Potrivit lui Gino, un jurnal te ajută să decodifici experiențele prin care treci.

Tag-uri: , , , , , , , ,

One Response to “Ține un jurnal ca să îți îmbunătățești eficiența la muncă”

  1. amateo76@hotmail.com' Amalia Nastase says:

    I will :)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required