Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

De ce nu ne place să facem sport?

200401672-001

“Pentru o viață sănătoasă faceți minimum 20 de minute de exerciții fizice pe zi”, auzi o dată la câteva minute, pe toate posturile de televiziune. Vrei să faci sport și chiar ai încercat o perioadă, dar diverse motive te-au făcut să concluzionezi că nu e de tine? Fie că e vorba de program, lene sau rezultate nesatisfăcătoare, nu ești singur! De ce nu ne place să facem sport?

1. Orice exercițiu fizic te plictisește

Într-adevăr, repetarea continuă a exercițiilor devine plictisitoare. Încearcă să alternezi tipurile de exerciții sau fă sport într-un mod diferit în fiecare zi. Spre exemplu, azi alergat, mâine exerciții în casă, poimâine dans etc.

2. Eşti prea constrâns

Ești constrâns de părinți să faci sport de când erai mic. Media urlă în sus și-n jos că sportul este sănătate pură. Orice factori externi te determină să te simți constrâns și nu te simți motivat să fac exerciții fizice solicitante. Ce faci în cazul acesta? Plimbă-te cu rolele, cu bicicleta, cu longboard-ul sau skateboard-ul. Practică orice formă mai puțin stresantă a sportului!

3. E prea greu și nu ți se pare că are vreun efect

Nu mereu orele îndelungate de la sală au rezultate. E posibil să pui doar masă musculară și să nu slăbești un centimentru. Acest lucru poate demoraliza, ducând chiar la încetarea totală a exercițiilor fizice. Însă, nu renunța! Rezultatele se obțin în timp.

4. Nu am timp !

Majoritatea oamenilor dau vina pe timp. Nu au timp pentru că merg la muncă sau la școală, dar adevărul este că poți face sport și-n drum spre muncă sau spre școală, urcând scările câte două sau alergând după autobuz, metrou sau pe trecerile de pietoni. Poți alerga chiar și de acasă până la metrou. Orice formă de mișcare e sănătoasă.

Tag-uri: , , , , ,

One Response to “De ce nu ne place să facem sport?”

  1. pascamaria18@yahoo.com' Jeni says:

    sportul e mai mult decat exercitiu pentru slabit, e sanatate pentru minte si corp, nu conteaza cum te apuci, conteaza sa continui, sa gasesti motive atunci cand vrei sa renunti (tu ma mai motivezi cand mi se pare ca e prea greu :) )

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Cei mai buni din lume

Am deja o colecție bogată de interviuri și întâlniri memorabile cu oameni care au intrat în istorie, ca fiind cei mai buni din lume… în domeniul lor. Am adunat câștigători de premii Oscar (Robert de Niro, Quentin Tarantino…), câștigători de premii Nobel (Edmund Phelps, Orhan Pamuk…), campioni mondiali sau olimpici (o mulțime de români, de […]

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required