Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Miley Cyrus și Elvis Presley, exemple pentru roboții umanoizi

robot

Ce legătură are Miley Cyrus cu Elvis? Dacă stăm puțin să le analizăm comportamentele de pe scenă, amândoi au ceva aparte: mișcările din șold.

Cercetătorii japonezi au ajuns să studieze aceste mișcări pentru a le putea aplica în viitoarele invenții. Nu vă speriați, nu o să vedem roboți twerk-uind pe stradă :)).
Acele unduiri analizate ale șoldurilor au rolul de a da naștere unui mers mai… elegant pentru roboți.

Așadar, în vreme ce fosta prințesă Disney și actuala Wreck Queen scoate limba publicului pe scenă, japonezii fac un print-screen și îi fură gesturile. Îi sugerez să ceară drepturi de autor.

Lăsând gluma la o parte, cercetătorii Institutului de Robotică de la Universitatea Waseda din Tokyo au descoperit problemele cu care s-au confruntat până acum în ceea ce privește mersul roboților și și-au dat seama că modul în care oamenii își folosesc șoldurile pentru a putea înainta este secretul care stă la baza îndoirii genunchilor de oțel. Adică, până acum, roboții umanoizi nu aveau acea mișcare din șolduri și, astfel, genunchii lor rămâneau în permanență îndoiți.

Ce chestie! Acum îmi doresc să mă fi apucat de fizică și robotică. Cu toate acestea, japonezii au reușit să-l aducă la viață pe Wabian-2, robotul umanoid, care are talie și bazin cu articulații. And it’s alive!

Mai sperăm și noi la micile invenții made in Japan sau China. Încă mai sperăm ca măcar prin umanizarea roboților să se reînvie idoli, să se trezească emoții și să se mențină mereu printre noi valorile adevărate ale acestei lumi. Ladies and gentlemen, The Elvis Robot has left the building!

Sursa: Discovery.com

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Cei mai buni din lume

Am deja o colecție bogată de interviuri și întâlniri memorabile cu oameni care au intrat în istorie, ca fiind cei mai buni din lume… în domeniul lor. Am adunat câștigători de premii Oscar (Robert de Niro, Quentin Tarantino…), câștigători de premii Nobel (Edmund Phelps, Orhan Pamuk…), campioni mondiali sau olimpici (o mulțime de români, de […]

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required