Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home2/r58664seav/mihaelaradulescu.ro/wp-includes/plugin.php on line 580

Unde merg în vacanță? (II)

romania

Pentru aventuri în țară am făcut câteva cercetări. Există câteva locuri pe care trebuie să le vizitați, dacă nu ați făcut-o deja. Cum spune americanul, it’s a must!

1. Cascada Bigăr – Dacă tot circulă pe Internet faimoasa poză a acestei cascade, zic să mergem să o vizităm. Aproape necunoscută și abandonată de mai mult de 20 de ani, cascada Bigar se află în Caraș Severin și este inclusă în topul celor mai frumoase cascade din lume potrivit site-ului The World Geography. Apa izvorăște de la aproximativ 200 de metri altitudine și se varsă în râul Miniș. O atmosferă relaxantă. Și merită văzută pentru că asta și căutăm în vacanță, nu? Liniște, pace și frumusețe.

2. Salina Turda – Se află în zona Durgău-Valea Sărată. Este o celebră fostă mină de sare din Transilvania care, în prezent, se află în top 25 de locuri must visit din lume. Astfel, Salina Turda este alăturată Dealului Magnetic din Canada, craterului de lavă din Derweze – Turkmenistan sau turnul Eiffel din Paris. Salina Turda are un carusel și un amfiteatru și, practic, e un parc de distracții. Este cea mai bună alegere pentru o vacanță alături de copii. Francezii au realizat și un scurt-metraj de animație pentru o promovare aparte a acestui loc, iar Jared Leto (actor și cântăreț celebru) a menționat-o pe Twitter, stârnind interesul turiștilor.

3. Insula Ovidiu – Este singurul obiectiv turistic din România care se află pe o insulă naturală. Prin urmare, dacă ajungeți în Mamaia, trebuie să faceți un drum până la Insula Ovidiu unde puteți admira peisajele naturale și, de ce nu, să vă și cazați acolo. Este posibil datorită celor zece căsuțe de trei stele cu o capacitate limitată de douăzeci de locuri. Grăbiți-vă să faceți rezervări din timp. O călătorie până pe insulă durează douăzeci de minute cu vaporașul de pe malul lacului Siutghiol.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , ,

2 Responses to “Unde merg în vacanță? (II)”

  1. adelinaradublog@gmail.com' Adelina says:

    Insula Ovidiu e ft draguta, am fost acolo cu parintii mei cand eram mica. In ceea ce priveste celelalte 2 obiective trebuie sa recuperez! Le am in plan de multa vreme!

  2. mady_kricu@yahoo.com' Madar Cristian says:

    Dupa o fascinanta incursiune in adancurile Salinei Turda, am fi onorati sa gustati din preparatele traditionale transilvanene ale Restaurantului “Sarea-n Bucate”, situat langa salina Turda. Va asteptam!!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Cei mai buni din lume

Am deja o colecție bogată de interviuri și întâlniri memorabile cu oameni care au intrat în istorie, ca fiind cei mai buni din lume… în domeniul lor. Am adunat câștigători de premii Oscar (Robert de Niro, Quentin Tarantino…), câștigători de premii Nobel (Edmund Phelps, Orhan Pamuk…), campioni mondiali sau olimpici (o mulțime de români, de […]

Trending

Lista zilei

Must read

Subscribe Newsletter
* indicates required